banner564

Ertuğ: Anastasiadis'in mazereti kalmadı

Ertuğ: Anastasiadis'in mazeretleri artık tükendi

Ertuğ: Anastasiadis'in mazereti kalmadı
banner598
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in masaya oturmamak için ürettiği mazeretlerin artık tükendiğini söyledi. 



Ertuğ, Kıbrıs Türk tarafının ön koşulsuz görüşmelere başlamaya hazır olduğunu yineleyerek, bu doğrultuda Pazartesi akşamı, içerisinde bulunulan durumu aşmak için Kıbrıs Rum tarafına iki yeni yazılı öneri sunduklarını ve çıkış yolu olarak çeşitli başka görüşler ortaya koyduklarını kaydetti.



Ertuğ, yazılı açıklamasında, pazartesi akşamı gerçekleştirilen liderler görüşmesi sonrasında Rum basınında yer alan yayınları “çarpıtma ve Kıbrıs Rum tarafının bu olayı uzlaşı için Modabet değil, propaganda maksatlarıyla kullandığının açık bir kanıtı” olarak niteledi. 



“MAZERETLER ARTIK TÜKENDİ"



Anastasiades’in masaya oturmamak için ürettiği mazeretlerin artık tükendiğini savunan Ertuğ, şunları kaydetti: "Özel Temsilcisi Sayın Mavroyannis’in son günlerdeki açıklamaları, izledikleri çarpıtma kampanyasının çok açık bir göstergesidir. Rum Liderliğinin önündeki seçenek gayet açıktır; ya masaya oturarak tam teşekküllü görüşmelerde içeriğe yönelik tüm konuları bir bütünlük içerisinde bizimle çözmeye çalışacak veya genelde Rum Ulusal Konseyi’nin, özelde ise koalisyon ortağı Domokrat Parti'nin (DİKO) elinde tutsak olmaya devam edecektir. İzlenen bu yanlış politikadan bir an önce dönmelerini bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473