banner564

TALAT : Ortak metine gerek yoktu

Bir çözüm için taraflar esneklik göstermeli

TALAT : Ortak metine gerek yoktu
banner598

 Metin Şadi başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) heyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti.

Talat’ın Köşklüçiftlik’teki çalışma ofisinde saat 15.00’te gerçekleşen ziyarette, İŞAD Başkanı Metin Şadi, Kıbrıs’ta çözüm sürecini teşvik edici mahiyette ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şadi, hem ekonomik konularda görüşmek hem de Talat’ın Kıbrıs sorununun çözüm süreciyle ilgili fikir ve önerilerini almak istediklerini kaydetti.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs konusunda sürekli dönemeçler yaşandığını, bugünlerde bir ortak metnin adeta bir ön koşul haline geldiğini ifade etti.

Türk tarafının ortak metin için “gerek yok” dediğini, ve bu konudaki tıkanıklığı gidermesi için geçtiğimiz günlerde ara bölgede bir toplantı düzenlendiğini kaydeden Talat, bir “ortak bildiri” çalışması yapmanın dahi yanlış olduğunu savundu.

“Ortak metne gerçekten Milanobet gerek yoktu” diyen Talat, 2 buçuk aylık bir süre geçmesine rağmen özel temsilcilerin bu konuda ilerleme kaydedememesini de “son derece isabetsiz” olarak niteledi.

Dünyanın bakış açısıyla artık ortak bir metnin zorunlu hale geldiğini, bu ortak metin uğruna büyük devletlerin bile devreye girdiğini anlatan Talat, “Olacak iş değil” ifadelerini kullanarak, sonucun olumlu olmayacağı bilinen bir toplantının hiç yapılmamış olması gerektiğini savundu.

Talat, “Lokantada yapılan toplantı isabetsiz ve yanlış oldu...Toplantı sorunu aşmak için yapılır, sonucu tescil için değil; sonuç olumlu olmayacaksaydı bu toplantı hiç yapılmamalıydı...Toplantı sonrası iki taraf da çıkmazı ilan ettiler” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk tarafının bir başarı göstererek müzakerelerin yeniden başlamasını sağlaması gerektiğini kaydeden 2. Cumhurbaşkanı Talat, bir anlaşma olması için tarafların esneklik göstermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474