banner564

Ertuğ’dan Rum Yönetimine mesaj

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Osman Ertuğ, Rum yönetimine; “gerek hidrokarbonlar gerekse Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü konularında muhatabınız Türkiye değil Kıbrıs Türk tarafıdır” mesajı gönderdi.

Ertuğ’dan Rum Yönetimine mesaj
banner598
Ertuğ, Rum yönetiminin, bu konuda herhangi bir üçüncü taraftan aracılık istemesine veya onları devreye sokmaya çalışmasına ise gerek olmadığını söyledi.
Ertuğ, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere bir mesaj verdiğinin açıklandığını ifade ederek, “İletmek istedikleri mesajlarını kendilerini aylardır masada bekleyen Kıbrıs Türk tarafına, Sayın Cumhurbaşkanımıza doğrudan iletebilirler. Bunun aksine söz ve davranışlar olayı saptırma ve oyalama taktiklerinin ötesine geçemez” dedi. 
Osman Ertuğ, Kıbrıs Rum tarafının Anavatan Türkiye ile muhatap olmak istiyorsa bunun yolunun; Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafları yanında iki Anavatanı ve garantörleri içerecek dörtlü veya beşli bir toplantının yapılması” olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473