banner564

Eşekler de gözlemci

Apostolos Andreas Manastırı’nda restorasyon çalışmaları ilerliyor

Eşekler de gözlemci
banner598
Kültürel Miras Teknik Komitesi yetkilileri ile BM Kalkınma Programı yetkilileri, restore çalışmaları devam eden Dipkarpaz’daki Apostolos Andreas Manastırı’nda incelemelerde bulundu.
İnceleme gezisinde açıklama yapan Kültürel Miras Teknik Komitesi Eş Başkanı Ali Tuncay, Apostolos Andreas Manastırı restorasyon projesinin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade etti.
Projenin iki müteahhidinden birinin Rum, diğerinin Türk olduğunu ve iki taraftan da çalışanlar bulunduğunu belirterek projenin iki toplumlu örnek bir proje olduğunu anlatan Tuncay, bu projenin ortam oluşturulduğunda işbirliği yapılabileceğinin ve iki toplum yararına işler gerçekleştirilebileceğinin de göstergesi olduğunu kaydetti.
Komite olarak Kıbrıs’ın her yerinde çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Tuncay, bölgedeki kilise ve Rum mezarlıklarının bakımını yaptığı için Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’a da teşekkür etti.
6 ay önce başlayan restorasyon çalışmalarının 8 ay sonra tamamlanması hedeflenen manastırın etrafında dolaşan eşekler ise hem ziyaretçilerin hem de yetkililerin dikkatini çekti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474