banner564

Eski bakan beğenmedi

Harmancı, “Taş ocakları rehabilitasyon projesi çevreyi korumak yerine ekosistemi tamamen yok edecek içerikte” dedi

Eski bakan  beğenmedi
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı tarafından açıklanan ‘Taş Ocakları Rehabilitasyon Projesi’nin, çevreyi korumak ve geliştirmek yerine, tam aksine, ekosistemi tamamen yok edecek içerikte olduğunu savundu.

Harmancı yazılı açıklamasında, Bakan Bakırcı’nın, ortaya koyduğu plan ve düşünceyle yıllardır söylendiğini iddia ettiği ‘Meserya’dan bakıldığında denizi göreceksiniz’ projesini somuta indirgeyerek, hayata geçirme niyetini açıkça ortaya koyduğunu öne sürdü.

Bakan Bakırcı tarafından açıklanan projeyi, büyük bir özen ve dikkatle takip ettiklerini, ilgili uzmanlarla da gerekli değerlendirmeler yaptıklarını belirten Harmancı, söz konusu projenin sadece devlete ait karayollarına ait taş ocağının rehabilitasyonuna değindiğini savundu.

 

Sivil toplum örgütlerinin görüşü alınmadı

Rehabilitasyonun projelendirme aşamasında ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınmadığını, Çevre Dairesi’nden bile ekolojik açıdan bir değerlendirme ve görüş alınmadığını ileri süren Harmancı, bunun kabul edilemez olduğunu ve soru işaretleri doğurduğunu kaydetti.

Dağların oyulmasına yıllarca göz yumulmasının ardından, çareyi karayollarına ait taş ocağı olarak bilinen bir tepenin tamamen ortadan kaldırılmasında görmenin bir vizyon sorunu olduğunu savunan Harmancı, rehabilitasyonun, olanı tamir etmek, onarmak olduğunu, ancak yapılacak olanın tepenin yok edilerek tamamen ortadan kaldırılması olduğunu öne sürdü.

 

Ocak sayısı azaltılabilir

Harmancı, “Açıklandığı gibi kurulum kapsitesi ihtiyaç duyulan maksimum kum çakıl, miktarının iki katı ise, o zaman iki katı fazla taş ocağına sahipiz demektir. Bu da mevcut olan 17 adet taşcağı sayının azaltılmasını işaret etmektedir. Taşocakları sayısı bu öngörüye dayandırılarak kurulum kapasiteleri de dikkate alınarak azaltılabilir. Sn. Bakan’dan talebimiz azaltılacak olan Taşocaklarını bir an önce belirleyerek kamuoyuna açıklaması ve kapatılacak olan ocakların biran önce rehabilitasyon projelerinin hazırlanarak, kapatmaya uygun hale getirilerek kapatılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474