banner564

Eski KTHY çalışanları grevde

Eski KTHY çalışanları grevde

Eski KTHY çalışanları grevde
banner598
Hava-Sen, örgütlü bulunduğu devlet dairelerindeki eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ve ETİ çalışanlarının bugün 09.30-12.30 saatleri arasında grevde olacağını açıkladı. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada “Meclis direnişimize ve nöbetlerimize kaldığı devam ediyoruz. Örgütlü bulunduğumuz tüm devlet dairelerindeki KTHY ve ETİ çalışanları bugün 09.30-12.30 saatleri arasında grevde olacak” ifadesine yer verildi. “Mücadele ateşimiz 13 Ekim Pazartesi günü yandı” denilen açıklamada KTHY ve ETİ çalışanlarının haklarını alana kadar mücadele edeceği kaydedildi.
Bu arada, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) üyesi eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanları, bugün grev ve eylem yapacak.
Grev ve eylem, eski KTHY çalışanlarının maaş ve intibaklarını düzenleyen Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin Meclis komitesinde 5 aydır bekletilmesi gerekçesiyle yapılacak. KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, ülke genelindeki tüm eski KTHY çalışanlarını saat 09.00'da iş bırakıp KTAMS lokalinde toplanmaya çağırdı. Kaptan’ın açıklamasına göre saat 10.00'da KTAMS lokali önünden önce Maliye Bakanlığı’na, oradan da Meclis’e yürünecek. KTAMS, Meclis önünde basın açıklaması da yapacak.
Eski KTHY çalışanlarının grev ve eylemi saat 12.00’de sona erecek.
Öte yandan, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının bugün yapacağı greve destek vereceklerini açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473