banner564

Eski yerine kondu

Uzun zamandır kayıp olduğu sanılan Gazimağusa’nın sembolleri arasında yer alan Küçük Aslan heykeli, Eski Eserlerin deposundan çıktı

Eski yerine kondu
banner598
Gazimağusa'nın sembolleri arasında yer alan ve uzun üredir kayıp olduğu sanıldığı için yerinde olmayan  "Küçük Aslan" heykeli dün itibarı ile tekrar Deniz Kapısı önüne yerleştirildi.
Kayıp olduğu sanılan ancak yıllarca Eski Eserler ve Müzeler Dairesi deposunda atılı vaziyette bulunan "Küçük Aslan" heykeli en sonunda sağlamlaştırılması yapılarak ait olduğu yerine tekrar kavuştu. 
Küçük Aslan'ın yerleştirilmesi esnasında orada bulunan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu yaptığı kısa açıklamada, Küçük Aslan’ın yerine tekrar yerleştirilmesinden dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğu söyledi. 
Eko Turizm Derneği kurucularından İsmail Cemal ise yapılması gerekenlerin bununla sınırlı kalmaması gerektiği vurgulayarak sadece Othello Kalesi alanının değil  bütün Gazimağusa halkının  birlik olarak, bir şekilde restorasyon, onarım, ve turizmi tekrar halka kazandırma gibi önemli projelerde herkesin katılımcı olması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473