banner564

Sonu KTHY gibi olmasın

Meclis’te, BRTK 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşmesinde söz alan Çakıcı önemli uyarılarda bulundu

Sonu KTHY gibi olmasın
banner598
Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında dün saat 10.40’ta toplanan Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” ve “Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı” vardı.
bulunuyor.
Onaya ve bilgiye sunuşların ardından söz alan UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, perşembe günleri nisabı sağlayacaklarını ve komitelere katılma kararı aldıklarını söyledi.
Özgürgün, Meclis çalışmalarının aksamasının tercih edilmediğini belirtti.
Özgürgün’ün konuşması ardından, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”yla ilgili komite raporunu CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür okudu ve tasarı görüşülmeye başlandı.

Tatar: 2014 bütçesi hala görüşülmedi
Tasarı üzerindeki ilk sözü UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar aldı.
Tatar, Başbakanlık’a bağlı bir kurum olan BRT’nin bütçesinin görüşüldüğünü ancak, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun Meclis’te olmadığını söyledi.
Tatar, Meclis’te hâlâ 2014 bütçesinin görüşüldüğüne dikkat çekerek, durumu eleştirdi.
Ersin Tatar, BRT’nin 1996 yılındaki yasa tadilatından sonra, hâlâ yenilenmediğine işaret ederek, kurumun 47 milyon TL bütçe ile mali açıdan sıkıntı yaşayacağını belirtti.
BRT’nin yayınlarında tarafsızlık ilkesine uyulmadığını da ileri süren Tatar, böyle bir yayın ilkesinin uygun olmadığını söyledi.
Tatar, yasa tasarısına oylarının ret olacağını yineledi ve BRT’nin Güzelyurt ve Ankara bürolarının kapatılmasını eleştirerek, durumu kınadı.

Çakıcı: BRT’de KTHY gibi olmasın
Tasarı üzerinde Tatar’dan sonra söz alan TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, BRT’deki sorunların bitmediğine değinerek, BRT’nin çeşitli ödeme zorluklarıyla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekti. 
BRT’deki aşırı istihdamdan dolayı bugün bu sıkıntıların yaşandığına işaret eden Çakıcı, bundan geçmiş hükümetlerin de sorumlu olduğunu vurguladı. 
Çakıcı, BRT çalışanlarının her yerde görev yaptığını belirterek, “Her yere talep ettiğimiz kurum çalışanlarının fazla olduğunun söylenmesi de haksızlık değil mi?” dedi.
BRT’de sansür uygulandığı yönünde bilgiler aldığını da söyleyen Çakıcı, bunun düşündürücü olduğunu kaydetti. 
BRT’de de KTHY gibi bir mağduriyet yaşatılmaması gerektiğini belirten Çakıcı, haber alma konusunda BRT’nin bir denge olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, eleştirileri yanıtladı
Çakıcı’dan sonra söz alan Başbakan Özkan Yorgncıoğlu da eleştirileri cevapladı. 
Yorgancıoğlu, BRT’nin devlet kurumu olarak özel radyo ve televizyonlara rakip gibi gösterilmek istendiğini, ancak onlarla birlikte hareket ederek özel tv ve radyoların reklam almasına olanak vermeye çalışıldığını söyledi.
Başbakan Yorgancıoğlu, BRT’nin daha fazla reklam almasının haksız rekabet yaratacağını da kaydetti.
BRT’nin tarafsızlığının tartışılmaz olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, bilerek ve isteyerek taraf tutuğunu söylemenin doğru olmadığını vurguladı. 
Başbakan Yorgancıoğlu, BRT yasası üzerindeki çalışmaların da sürdüğünü belirtti.
Konuşmalar sonrasında tasarının madde madde görüşülmesine geçildi. Tasarı oy çokluğuyla kabul edildi. 

Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı oybirliğiyle onaylandı
Meclis Genel Kurulu’nda“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”nın onaylanmasının ardından “Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı” ele alındı. 
“Bitki Sağlığı Yasa Tasarısı” Meclis Genel Kurulu’nda oybirliğiyle onaylandı. . 
Meclis Genel Kurulu’nun bir sonraki birleşimi 5 Mart Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473