banner564

Eskiyi ver yeniyi al

Bakanlar Kurulu çıkışında açıklama yapan Özdil Nami, yollarda tehlike arzeden motorlu araçların trafikten çekilmesi yönünde de karar alındığını açıkladı

Eskiyi ver yeniyi al
banner598
Bakanlar Kurulu’nun Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında dün yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında alınan kararları, Dışişleri Bakanı Bakanlar Kurulu Sözcüsü Özdil Nami açıkladı.
Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun yeni üyelerinin dün belirlendiğini ifade eden Nami, Komisyon’un yeni üyelerle birlikte ilk toplantısını 12 Aralık’ta yapacağını açıkladı. Nami, “Ümidimiz, yeni asgari ücretin 1 Ocak’ta ilan edilmesidir” dedi.
Komisyon şu isimlerden oluştu:
Devlet temsilcileri İsmet Lisaniler (Başkan), Mehmet Uluç, Hikmet Burkay, Fatma Barbaros ve Ayşe Ağaoğlu; işçi temsilcileri Yakup Latifoğlu, Mudahar Akar, Şener Özburak, Hüseyin Akyön ve Erdoğan Özkan; işveren temsilcileri Mustafa Aroğlu, Barış Tosunoğlu, Metin Arhun, Yalçın Koçyiğit ve Mehmet Sarper.

Yerel istihdamın desteklenmeli
Yerel istihdamın desteklenmesi konusunda toplantıda somut bir karar alındığını da açıklayan Nami, bununla ilgili tüzüğün hayata geçirilmesinin kararlaştırıldığını belirtti. Nami, tüzük ile ilgili detayların Vevobahis bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar tarafından basın toplantısıyla açıklanacağını söyledi.

Eski araçlar trafikten çekilecek
Yollarda tehlike arzeden motorlu araçların trafikten çekilmesi yönünde de karar alındığını bildiren Nami, Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne 31 Ocak 2014 tarihine kadar teslim edip gümrükleme işlemlerini 28 Şubat 2014’e kadar tamamlayanlara, kendileri tarafından ithal edilen veya adlarına gümrüklenecek olan bir araç için Fiyat İstikrar Fonu’ndan 3 bin TL indirim yapılacağını kaydetti. Nami, bir basın mensubunun , örgütlerin elektrik zammına karşı bugün gerçekleştirdikleri eyleme atıfta bulunarak elektrik zammıyla ilgili herhangi bir değerlendirme yapılıp yapılmadığı sorusuna karşılık ise, toplantıda elektrik zammıyla ilgili yeni bir değerlendirme olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473