banner564

Kamuya istihdam çare değil

Serdar Denktaş, seçim dönemi verdikleri sözü tutacaklarını ve gençleri ‘iş dilenen’ değil, ‘işveren’ konumuna getireceklerini belirtti

Kamuya  istihdam  çare değil
banner598

 Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Değirmenlik köy örgütü kongresini gerçekleştirdi. Kongrede, DP/UG Değirmenlik Örgüt Başkanlığına Ahmet Erbay; Kadın Örgütü Başkanlığına Arife Güneş; Gençlik Örgütü Başkanlığına ise Hüseyin Özer seçildi. 

DP/UG’den yapılan açıklamaya göre Değirmenlik Köy örgütü kongresine DP/UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Lefkoşa milletvekilleri Hasan Taçoy ile Zorlu Töre, parti ve kadın örgütü yetkilileriyle bölge halkı katıldı. 
Kongrede konuşan Serdar Denktaş, devlete 2014 yılında istihdam edilecek kişi sayısının toplamda 280 olduğunu anımsatarak, kamuya istihdamlarla işsizlik probleminin çözümünün mümkün görülmediğini söyledi. 
Bu bilinçle hareket ettiklerini, bu çerçevede seçim öncesi halka verdikleri sözlerden birinin de gençleri ‘iş dilenen’ değil, ‘işveren’ konumuna getirmek olduğunu belirten Denktaş, bir takım Yorkbet çalışmalar başlattıklarını bunun meyvelerini de en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarının kaydetti.

Şonya: halkla iç içe el eleyiz


DP/UG Genel Sekreteri Bengü Şonya ise özellikle Kıbrıs sorununda gelinen aşamalar hakkında bilgiler verdi. Halkın kararlarına ve iradesine her zaman saygılı olduklarının vurgulayan Şonya, DP/UG’nin sahada halkıyla iç içe, el ele olduğunu; vatandaşa daha iyi hizmeti sunmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. 

Taçoy: Özlenen icraatları yapacağız

DP/UG Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy da ülkenin özlem duyduğu, hasret çektiği birçok yeni uygulama ve projelerin iktidar dönemlerinde hayata geçeceğinden kimsenin şüphe duymamasını istedi. 
Taçoy, DP/UG’nin vatandaştan aldığı yetkinin sorumluluğu ve bilinciyle hareket ettiğini söyleyerek, “Daha güçlü bir KKTC ve halkımızın özlem duyduğu refah seviyesine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473