banner564

Öncelik otopark ve tuvalet

LTB, Asmaaltı, Arasta ve İplik Pazarı Yayalaştırma Projesi’nden sonraki adımları açıkladı

Öncelik otopark ve tuvalet
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Projeler Şube Amiri Ali Güralp, Asmaaltı, Arasta ve İplik Pazarı Yayalaştırma Projesi’nin bir sonraki aşamasının uygulama projelerini hazırladıklarını ifade etti. 

Kısa bir süre içinde projelerin hazır olacağını belirten Güralp, finansman sağlandığı andan itibaren ihaleye çıkılacağını kaydetti. 
Güralp, İplik Pazarı’nda bulunan tuvaletin çok kısa bir zamanda çalışmaya başlayacağını, Gönyeli Belediyesi tarafından hediye edilen 40 adet çiçekli saksının Asmaaltı ve İplik Pazarı’na yerleştirildiğini ve Arasta’nın geriye kalan kısmına da saksıların yerleştirileceğini belirtti. Güralp, belediyenin elindeki mevcut şehir mobilyalarının da bölgeye yerleştireceğini söyledi. 
Güralp, “Yayalaştırma Projesi mutlaka başarılı olacaktır. Eldeki olanaklarla en erken zamanda başarıya ulaşması için elimizden gelen her tür gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de Kralbet devam edeceğiz. Öncelikle Lefkoşa halkına yayalaştırılan bölgeyi ziyaret edip zengin tarihi ve kültürel mirasımızı yaya olarak görmesini ve bölgenin keyfini çıkarmasını tavsiye ediyorum” dedi. 
Güralp, bölge esnafının da işyerlerini yenilemesi ve pazarladıkları ürünlerin daha görünür hale getirilmesini sağlamaları gerektiğini ifade etti. 
Bin 315 araçlık otopark
Açıklamada, Asmaaltı, Arasta ve İplik Pazarı Yayalaştırma Projesi’nin 1. etap çalışmaları çerçevesinde bölgede bulunan otopark ve tuvalet imkanlarıyla ilgili bilgi verildi. 
Surlariçi’nde ücretsiz, ücretli ve özel mülk otoparklardan oluşan toplam bin 315 araçlık otopark kapasitesi bulunduğunun belirtildiği açıklamada, yasal sarı çizgi dışında kalan otopark cepleri veya yol kenarlarında bulunan park imkanlarının bu alanlara dahil olmadığı kaydedildi. 
Otoparkların, Lefkoşa Türk Belediyesi web sitesinde bulunan “Asmaaltı Yayalaştırma Projesi” penceresinden de görülebileceği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473