banner564

Evde oturup bekleyecek

19 yaşındaki Muhammet’e çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan taksi şoförü Rifat Gözübüyük’ün ehyliyetine el konuldu, teminatla serbest bırakıldı

Evde oturup bekleyecek
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’a üniversite eğitimi için gelen ve Başkent Lefkoşa’da yaya olarak yolu geçmeye çalışan 19 yaşındaki Muhammet Yusuf Ergündüz’e çarparak ağır yaralanmasına ve akabinde yaşamını yitirmesine neden olan taksi sürücüsü Rıfat Gözübüyük hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Rıfat Gözübüyük’ün 8 Ekim tarihinde saat 23.00’da Lefkoşa’da Şht. Mustafa Ruso Caddesi’nde TJB 485 plakalı Taksi aracı ile soldan ikinci şerit içerisinde Lefkoşa şehir merkezine doğru dikkatsiz bir şekilde seyrettiği esnada, yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan 19 yaşındaki Muhammet Yusuf Ergündüz’e çarparak ağır yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. 

Yaralanan yaya hastaneye kaldırıldı ancak…
Polis, kazanın akabinde ağır bir şekilde yaralanan yaya kaldırılmış olduğu Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil serviste yapılan ilk yardım tedavisinden sonra yoğun bakım ünitesinde müşahede altına alındığını ve aldığı darbeler sonucunda 9 Ekim tarihinde saat 05.20’de yaşamını yitirdiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, zanlının alkollü olmadığının da tespit edildiğini belirterek, teminata bağlamasını talep etti.
Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına 15 günde bir polis karakoluna gidip imza atmasına, 20 bin TL nakit teminat yatırmasına ve 2 kefilin 50'şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına emir vererek zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ayrıca yargılanıncaya kadar zanlının ehliyetine de mahkeme tarafından el konuldu. Ehliyetine el konulan zanlı geçimini sağladığı taksiciliği yargı süreci tamamlanana kadar yapamayacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473