banner564

Evdeki hazine

Lefkoşa’dan çaldıkları 150 bin lira değerindeki altınları, Kalkanlı’da ormanlık araziye saklamakla suçlanan 2 kişi tutuklandı

Evdeki hazine
banner598
Çiğdem AYDIN
   Lefkoşa’da 5 Eylül tarihinde gece yarısı meydana gelen ve geniş çaplı operasyon nedeniyle polis tarafından gizlenen son zamanların en büyük soygun olayı dün 2 kişinin tutuklanmasıyla ortaya çıktı. Polisin açıklamasına göre; saat 01.00 raddelerinde H.D. isimli şahsın evine giren soyguncular, elbise dolabındaki para kasasını alarak kayıplara karıştı.
    Kalkanlı’da ele geçirilen para kasası içinde yaklaşık150 bin lira değerinde altının yanı sıra, tabanca ve mermi bulunduğu belirtilirken, olayla ilgili olarak gözaltına alınan Koçero lakaplı İbrahim Özyüksel ve Sabahattin Kuşçu dün mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında tutukluluk emri alındı.

Plaka ipucu oldu
Mahkemeye olayla ilgili bilgileri aktaran polis, zanlı Özyüksel’in Lefkoşa’da 5 Eylül saat 01.00 sıralarında H.D isimli şahısın evine girerek elbise dolabı içerisinde bulunan kasayı çaldığını söyledi. Polis, olayla ilgili yapılan soruşturma sonucu ağır olan kasanın taşınması esnasında götürüldüğü güzergâhta iz bırakıldığını belirlediklerini açıkladı. Polis, izleri takip ettiklerini ve JK 034 numaralı plaka bulduklarını açıklayarak, yapılan soruşturmada plakanın bir motosiklete ait olduğunu, motosikletin ise Sabahattin Kuşçu’nun İbrahim Özyüksel’e sattığı motor olduğunu tespit ettiklerini söyledi.  Polis zanlıların evlerinin 10 Eylül’de arandığını zanlı Kuşcu’nun evinde herhangi bir şey bulunmadığını, zanlı Özyüksel’in evinde ise motosiklet bulunarak emare alındığını anlattı. 

“Ayrı ayrı sorgulandılar…”
Zanlıların ayrı ayrı sorgulandığını ve benzer birer gönüllü ifade verdiklerini kaydeden polis, çalınan kasa ve içerisinde olan tabanca, şarjör, 25 adet canlı mermi ve 150 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını Kalkanlı’da ormanlık alan içerisinde saklı olarak bulduklarını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.  Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı alan zanlı Özyüksel, zanlı Kuşçu’nun olayla bağlantısı olmadığını ve suçsuz olduğunu öne sürdü. Öte yandan bulunan eşyalar basına sergilendi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473