banner564

‘Evet biz yaptık’

David’s People isimli barı kundakladıkları tespit edilerek tutuklanan iki zanlı suçlarını itiraf etti

‘Evet biz yaptık’
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 19 Haziran 2018 tarihinde yanıcı madde döküldükten sonra ateşe verilen “David’s People” isimli mekânı kundakladıkları iddia edilen Gürbüz Karaköz ile Durmuş Doğan gözaltına alındı. 
Zanlılar dün tutuklama talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada, zanlıların bölgedeki kamera görüntülerinden tespit edildikleri belirtildi.
Olay gecesi araçları ile birlikte bölgede şüpheli şekilde gezen zanlıların, gözaltına alındıktan sonra sorgularında “David’s People” isimli işletmeyi kundakladıklarını itiraf ettikleri açıklandı.

Kanıtlar bulundu
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Eren Erdelhan, 19 Haziran 2018 tarihinde saat 03.45’te, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren “David’s People” isimli işletmenin, yanıcı madde dökülerek kundaklandığını anımsattı. Erdelhan, yapılan güvenlik kamerası kaydı incelemesinde, zanlıların, olayın gerçekleştiği saatlerde araçları ile birlikte şüpheli şekilde bölgede seyrettiklerinin belirlendiğini ve 30 Haziran 2018 tarihinde zanlılara ulaşıldığını belirtti. 
Erdelhan, polis müdürlüğüne götürülen zanlıların, işyerini yanıcı madde döktükten sonra çakmak ile ateşleyerek kundakladıklarını itiraf ettiklerini söyledi.
Zanlıların evinde arama yapıldığını ve olay esnasında giymekte oldukları kıyafetlerin bulunarak emare olarak alındığını aktaran Erdelhan, olayda kullanılan çakmağın ise henüz bulunamadığını söyledi. Soruşturmanın yeni başladığını bildiren Erdelhan, mahkemeden süre talep etti. Yargıç Umut İnan, zanlıların 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473