banner564

Rusya penaltılarla turladı

Normal süresi ve uzatmaları 1-1’lik eşitlikle tamamlanan maçta ev sahibi Rusya, İspanya'yı penaltılarda 4-3 yenerek çeyrek finale yükseldi

Rusya penaltılarla turladı
banner598

 Dünya Kupası’nda B Grubu’ndan 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan alarak lider çıkan İspanya, A Grubu’nu ikinci tamamlayan Rusya ile karşı karşıya geldi.  

12. dakikada Sergio Asensio’nun ortaladığı serbest vuruşta arka direkte Sergio Ramos ile mücadele halinde olan Rus savunma oyuncusu Sergei Ignashevich’e çarpan top ağlarla buluştu ve İspanya 1-0 öne geçti.  
41. dakikada İspanya ceza sahası içerisinde topa elle müdahale eden Gerard Pique, penaltıya sebep oldu. Topun başına geçen Rus forvet Artem Dzyuba, skora denge getirdi: 1-1 İlk yarı böyle tamamlandı.  
Karşılaşmanın ikinci yarısında İspanya topa sahip olan ve kısa paslarla rakip ceza sahasına giriş fırsatı arayan ekip oldu. Fakat kalabalık Rus savunması ve İspanya’nın final paslarındaki başarısızlığının ardından normal süre 1-1 tamamlandı ve maç uzatmalara taşındı.  
108. dakikada İspanya tehlikeli geldi. Rodrigo, sağ kanatta vücut çalımıyla rakibini geçip ceza sahasına kadar girdi. 27 yaşındaki oyuncunun net pozisyonda çektiği şutu Rus kaleci Igor Akinfeev zor bir pozisyonda kurtarmayı başardı.  
120 dakika 1-1’lik eşitlikle tamamlandı ve penaltı atışlarına geçildi. İspanya, 120 dakikada tam 1005 isabetli pas yaptı.  
Rusya'da Fedor Smolov, Sergei Ignashevich, Aleksandr Golovin ve  Denis Cheryshev penaltı atışlarında hata yapmazken, İspanya'da Koke ve Iago Aspas'ın vuruşlarını kurtaran Rus kaleci Akinfeev, ülkesini çeyrek finale taşıdı.
Bu sonuçla ev sahibi Rusya çeyrek finale yükselirken,  İspanya turnuvaya veda etti. Rusya’nın çeyrek finaldeki rakibi Hırvatistan – Danimarka eşleşmesinden tur atlayan taraf olacak.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474