banner564

Evlatlarınıza sahip çıkın

Uyuşturucu davalarındaki genç suçlu sayısının her geçen gün arttığını belirten Ömer Güran, “Ailelerin görevi çocukları doğurduktan sonra bitmiyor” dedi

Evlatlarınıza sahip çıkın
banner598

Başkent Lefkoşa’da geçen Mart ayında, kullandığı uyuşturucu maddenin etkisiyle kendisinden geçen ve bir parkta yarı baygın halde bulunan Ömer Kumlutepe isimli sanık hakkındaki karar dün açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen uyuşturucu davasının karar duruşmasında heyet başkanı Ömer Güran ailelere uyarılarda bulundu. Güran, genç suçluların oluşmasında ailelerinin sorumlu olduğunu vurgulayarak, ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi. 

Güran, “Ailelerin görevi çocukları doğurduktan sonra bitmiyor. Aslında o an itibari ile görevi başlıyor. Aileler çocuklarına sahip çıkmalı” dedi.
Güran daha sonra uyuşturucu suçundan yargılanan sanık Ömer Kumlutepe hakkında verilen kararı açıkladı. Güran, sanığın 6 Mart tarihinde Lefkoşa’da baygın bir halde bulunduğunu, hastaneye kaldırılan sanığın avucunda 83 miligram uyuşturucu madde tespit edildiğini söyledi. Güran, sanığın yargılandığı “Sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma tasarrufu” suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini, benzer suçtan da sabıkası bulunduğunu belirterek 3 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

Yasadan önce aileler sahip çıkmalı
Güran, sanığın denetimli serbestlik yasasından yararlanmayı talep ettiğini ancak sanık hakkında 5 Ocak 2016 tarihinde ihraç kararı bulunduğunu ve yasadan yararlanamayacağına değindi. Güran, sanığın KKTC'de kalıp burada tedavi olma zorunluluğunun olmadığını, kendi ülkesinde de isterse tedavi ola bileceğini söyledi.
Ailelere çağrıda bulunan Güran, yasadan önce ailenin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini, ailenin sadece çocukları doğurduktan sonra görevinin bitmediğini, görevin o an iti barı ile başladığını söyledi. Güran, ailenin özellikle genç suçluların oluşmasında sorumlu olduğunu söyledi.


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474