banner564

Eylem yaptılar

Ercan Havaalanı’nda 10 yıldan beri yer hizmetleri veren CAS şirketi tasfiye edildi

Eylem yaptılar
banner598

Onur ULAĞ

Cyprus Airport Services (CAS) ile ilgili dava görüşüldü. Lefkoşa Kaza Mahkemesi dünkü davada CAS ile ilgili karar açıklandı. Mahkeme, hiç müşterisi kalmadığından hizmet veremeyecek ve borçlarını ödemeyecek duruma gelen CAS şirketinin tasfiyesine karar verdi. CAS’ın borçlarının, sermayesinin iki katından fazla olduğu da açıklandı. Kararla birlikte 133 CAS çalışanı ise tamamen işlerinden oldu. Kararın ardından CAS çalışanları önce Meclis önünde daha sonra Ercan Havaalanı’nda eylem yaptı. Ercan’daki eylemde gerginlik yaşanırken, gözaltılar gerçekleşti. Ercan’daki eylemde konuşan CAS çalışanları sözcüsü Erkut Öznergiz süresiz açlık grevine başlayacaklarını açıkladı. 

CAS tasfiye edildi
Lefkoşa Kaza Mahkemesi, CAS ile ilgili karasını açıkladı. Karar, 7’nci celsenin gerçekleştiği Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Talat Usar tarafından okundu. 
Usar, şirketin borçlarının sermayesinin iki katından fazla olduğunu, şirketin hizmetinin kalmadığını ve borçlarını ödeyemeyecek durumda olduğunu belirterek bu gerekçelerle tasfiyesine karar verildiğini açıkladı.  Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü olan, KTHY binasının açık artırmayla satılması için de yetkilendirilen Resmi Kabz ve Tasfiye Memuru Olgun Yetişmiş, CAS’la ilgili süreçte de yetkili oldu. 

Önce Meclis sonra Ercan
Bir grup CAS şirketi çalışanı, şirketin tasfiye kararının ardından Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı. 
Eylem çerçevesinde Cumhuriyet Meclisi önünde yapılan basın açıklaması ile tasfiye kararı protesto edildi.
CAS çalışanları adına Erkut Öznergiz yaptığı açıklamada, şirket çalışanlarının uzun süreden beri siyasilerin verdiği sözü tutmalarını beklediğini ancak “sözlerin unutulduğunu” ve bugün şirketin tasfiye edildiğini söyledi. 
Hükümet yetkililerinin 6 aydan beri çözüm sözü verdiğini söyleyen Öznergiz, “Bugün geldiğimiz noktada boşuna beklediğimiz ortaya çıktı” dedi. 
Meclis önündeki eylemin ardından CAS çalışanlar akşam saatlerinde de Ercan Havaalanı’na gitti. Tasfiye edilen CAS’ın yaklaşık 30 çalışanı saat 18.30’da Ercan’da toplanarak alandaki CAS binasına yürüdü. Polis ile arbede yaşanan eylemde bir kişi gözaltına alındı.  Ancak daha sonra gözaltına alınan CAS çalışanı serbest bırakıldı. Eylemciler Ercan dışına çıkarıldı. 

Açlık grevine başlayacağız
CAS çalışanları adına konuşan Erkut Öznergiz,  süresiz açlık grevine başlayacaklarını açıkladı. Öznergiz, şunları ifade etti:
“Biz 133 CAS çalışanı sokağa atıldık. Tazminatlarımız ödenmedi. Maaşlarımız 6 aydır verilmedi. Sosyal haklarımız, özlük haklarımızın hiçbiri hesaplanıp tarafımıza maaş olarak verilmedi. Yetkililer CAS’ın yaşatılması işin ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti. Bizi tam ters köşe yapıp işsiz ve ekmeksiz bıraktılar. Rum tarafına geçip 5-10 Euro için hizmetkâr olan arkadaşlarımız var. Bizler sözün bittiği yerdeyiz. Burada aldığımız ortak karar ile 20 Aralık 2018 tarihi itibarıyla rahmetli Denktaş’ın (Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş)  büstünün altında açlık grevine başlayacağız. Bu saatten sonra artık bir şeyler yapmanın vakti geldi. Belki buna karşı bir şeyler yaparlar.”

10 yıl hizmet verdi
Tasfiyesine karar verilen CAS, yaklaşık 10 yıldır Ercan’da yer hizmetleri veriyordu. CAS personeli, aylardır gerek Ercan’da, gerek Başbakanlık gerekse Meclis önünde eylemler yaparak şirketin statüsünün netleştirilmesini ve aylardır alamadıkları maaşlarını talep ediyordu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473