banner564

Faaliyetleri güneyde

Ülkede kaçak kaldıkları için gözaltına alınan Metin Kapçak ile Yılmaz Topaloğu’nun terör örgütü PKK ile bağlantıları tespit edildi

Faaliyetleri güneyde
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta sonu bir klinikte tespit edilen ve ülkede kaçak kaldıkları belirlenen Metin Kapçak ile Yılmaz Topaloğlu’nun, yasadışı yollardan Güney Kıbrıs’a gittikleri ortaya çıktı.    
Zanlıların Larnaka ve Limasol’da terör örgütü PKK’nın düzenlediği eylemlere katıldığı tespit edildi.
   Zanlıların telefonlarını da inceleyen polis, sosyal medya hesaplarında, yasadışı terör örgütü ve bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın propagandasını yapan gruplara üye olduklarını belirledi. 
Her iki zanlı dün tutuklama talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Güneyde eylemlere katıldılar
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlıların 19 Ocak 2019 tarihinde, 15 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan bir klinikte tespit edildiklerini ve ülkede izinsiz olarak ikamet ettiklerinin belirlendiğini söyledi. 
   Yücetürk, yapılan ileri soruşturmada zanlıların askeri yasak bölgeyi ihlal ederek güneye geçtiklerinin tespit edildiğini aktardı.
   Yücetürk, zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerinde terör örgütü PKK sempatizmanı olduklarını ve 2018 yılı Aralık ayı içerisinde, İncirli Köyü’nden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek güneye geçtiklerini, Larnaka ve Limasol’da ABD ile Türkiye’nin Suriye operasyonlarını protesto eden eylemlere katıldıklarını itiraf ettiklerini söyledi.

Telefonları incelendi
Zanlıların telefonlarında yapılan incelemede, sosyam medya hesaplarında, PKK terör örgütünün ve lideri Abdullah Öcalan’ın propagandasını yapan gruplara üye olduklarının belirlendiğini anlatan Yücetürk,  Yılmaz Topaloğlu’nun, güneyde iltica belgesi doldurduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Zanlıların telefonlarındaki incelemelerin sürdüğünü ,alınacak olan ifadelerin olduğunu belirten Yücetürk, mahkemeden süre talep etti.
   Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 8 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474