banner564

Şans eseri ölüm olmadı

Eski kız arkadaşının işlettiği mekâna kurşun yağdıran, taş ve sopa ile saldıran Sami Oktay Şölen 4 yıl 6 ay hapis yatacak

Şans eseri ölüm olmadı
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’de 2018 yılı Haziran ayında eski kız arkadaşının işletmeciliğini yaptığı “Tim’s Cafe Bar”a önce taşlı ve sopalı, ardından silahlı saldırı gerçekleştiren Sami Oktay Şölen hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 davadan yargılanan sanık 4 yıl 6 ay hapse mahkûm edildi. 
   Davanın kararında sanığın işlediği suçların toplum huzurunu bozan suçlar olduğu belirtildi. Sanığın işletme sahibine duyduğu husumetten dolayı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilirken, iki saldırı sonucu şans eseri yaralanma ve ölüm olmadığı ifade edildi. Sanık hakkındaki kararı Yargıç Hazal Hacımulla okudu.

Yarım saat arayla iki saldırı
Sanık hakkında verilen kararda öncelikle olgulara değinildi. Olayın 18 Haziran 2018 tarihinde meydana geldiği hatırlatılarak, sanığın işlediği suçlar aktarıldı. Sanığın olay günü “Tim’s Cafe Bar” isimli iş yerine gittiği, araç içerisinde oturup bir süre mekânı gözetlediği belirtildi. Sanığın arabadan aldığı sopa ile işlemeye giderek, gelişi güzel etrafa vurup mekâna ait birçok cam ve cam eşyaları kırdığı, mekân önünde duran iki aracın arka ve ön camlarına da sopa ile vurup hasar verdiği kaydedildi.
Sanığın işletmeye zarar verdikten sonra aracı ile olay yerinden ayrıldığını, işletme sahibinin ise Şölen’i polise şikâyet ettiği belirtildi. Şikâyet edilince sinirlenen sanığın yarım saat sonra olay yerine geri dönüp,  bu kez silahlı saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kurşun teğet geçti
Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Hacımulla, silahlı saldırı gerçekleştiren sanığın 5 el ateş açtığını ifade etti. Hacımulla, işletme sahibi ile yanında bulunan 3 başka şahsa doğru açılan ateşin şans eseri yaralanma veya ölümle sonuçlanmadığını dile getirdi. Hacımulla, olay yerindeki bir şahsın başının hemen yanından kurşun geçtiğini de belirtti.
Sanığın olay yerinde polis tarafından suçüstü yakalandığını söyleyen Hacımulla, olayda kullandığı 7.65 mm çapındaki silahın, 5 adet boş kovanın ve 4 mermi çekirdeğinin emare alındığını ifade etti. Yargıç Hacımulla, yapılan incelemede kurusıkı olan tabancanın geliştirilerek yarı otomatik bir silaha dönüştürüldüğünü açıkladı. 
Hacımulla, sanığın taşlı, sopalı, silahlı saldırısı sonucu Tim’s Cafe Bar”a ait 13 cam masanın, yan tarafındaki başka bir işletmenin vitrin camının ve park halinde bulunan iki aracın arka ve ön camlarının kırıldığını, toplamda 44 bin 60 TL maddi hasar oluştuğunu açıkladı.
Yargıç, sanığın oluşan zararı tazmin etmediğini de belirtti.
Sanığın avukatının beyanlarına da değinen Hacımulla,  şunları söyledi:
“Savunma, sanığın anti-sosyal bir kişilik bozukluğu olduğunu, ilaç kullandığını, öfkesini kontrol edemediğini belirtti. Ancak bunu sanık lehine değerlendirmemiz mümkün değildir. Kimsenin öfkesine yenilerek başkasına zarar verme hakkı yoktur.”

Bu suçlar yaygınlaşıyor
Sanığın işlediği suçların çok ciddi ve vahim suçlar olduğunu kaydeden Yargıç, patlayıcı madde ve ateşli silah tasarrufunun başlı başına bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Yargıç, Yargıtay kararlarına atıfta bulunarak, silah tasarrufunun kamu güvenliğini tehdit eden suçlar olduğunu belirtti.
Hacımulla, silah tasarrufu suçlarının da yaygınlaşma eğiliminde olduğuna dikkati çekti.
Sanığın olay mahallinde ilk saldırıyı gerçekleştirdikten sonra hiçbir pişmanlık duymayıp ikinci kez silahla ateş açığını dile getiren Hacımulla, ayrıca sanığın bu suçları planlı işlediğine vurgu yaptı. 
Sanığın gerçekleştirdiği saldırının toplum bireylerinin yediği içtiği bir yere yapılmış olmasının da kabul edilir olmadığını ifade eden Yargıç, “Kimsenin güvenli bir şekilde dışarı çıkan insanların huzurunu bozmaya ve endişeye sokmaya hakkı yoktur. Sanık işlediği suçlarla korku ve paniğe neden olmuştur” dedi. 
Hacımulla, tüm hususları değerlendirdiklerini ifade ederek, sanığı yargılandığı “Kanunsuz Ateşli Silah Tasarruf ve Taşıma”, “Kanunsuz Patlayıcı Madde Tasarruf ve Taşıma”, “Şiddet Tehdidi”, “Cinsel Taciz”, “Kasti Hasar” ve “Meskûn Mahalde Ateş Açma”, “Sarhoşluk, “Rahatsızlık” “Mülke Tecavüz”, “Kasti Hasar”, “İtale-i Lisan”, “Kanunsuz Ateşli Silah İthali”, “Tecavüzi Alet Taşıma” suçlarından suçlu bulup 4 yıl 6 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474