banner564

Faciadan dönüldü

İki katlı prefabrik öğrenci evinde yangın çıktı, DAÜ Kampüsünde kabus yaşandı

Faciadan dönüldü
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  kampüsü içerisinde bulunan DAÜ-3 isimli iki katlı prefabrik öğrenci evinde dün yangın meydana geldi. Akşam saatlerine doğru çıkan yangın kısa sürede tüm binayı kaplarken, öğrenciler zamanında tahliye edildiği için bir facia önlendi. 
Kampüste paniğe neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu diğer prefabrik olan binalara sıçramadan söndürüldü. Yangın sonucu iki katlı bir bina yanarak kullanılmaz hale gelirken, okul yönetimi öğrencilerin mağduriyetinin giderileceğini açıkladı.

Alevler binayı yuttu
DAÜ’ye ait iki kattan oluşan prefabrik yurt binasında dün saat 16.00 sıralarında yangın meydana geldi. Alevler, binanın prefabrik yapıda olmasından dolayı hızla büyüyerek binayı kapladı. Binada bulunan öğrenciler zamanında tahliye edilerek olası bir facianın önüne geçildi. Çıkan yangın kampüste paniğe neden olurken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili yapılan araştırmada binaya ait klimaların dış ünitesinden kaynaklandığı belirlendi. 
Yangın sonucu binanın üst katı tamamen yanarken, binanın bitişiğinde bulunan diğer yurt binasının da dış kaplamaları yanarak zarar gördü.

Öğrencilerin mağduriyeti giderildi
Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirirken, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.
Rektörlük, tahliye edilen öğrencilerin başka yurtlarda misafir edileceğini, her türlü zararlarının tazmin edileceğini ve mağdur durumdaki öğrencilerin sınavları ile ilgili yeni düzenleme yapılacağını bildirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474