banner564

Turistik tesiste  tatil yapıyordu

Girne Akçiçek Hastanesi’nden firar eden azılı katil Yılmaz Güneş, Rum polisi tarafından Baf’ta yakalandı

Turistik tesiste  tatil yapıyordu
banner598

 Sağlık kontrolü için götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nden firar eden İngiltere’de üç kişinin katili Yılmaz Gümüş dün akşam Rum polisinin düzenlediği operasyonla Baf’ta yakalandı. Gümüş’le beraber bir Kıbrıslı Türk’ün daha tutuklandığı, üzerlerinde bir miktar esrar ile sahte evraklar bulunduğu açıklandı.

Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, 8 Mayıs 2018 tarihinde rahatsızlanarak götürüldüğü Girne Dr Akçiçek Hastanesi’nden firar eden Yılmaz Gümüş dün Güney Kıbrıs’ın Baf bölgesinde tespit edilerek tutuklandı.
Güney Kıbrıs haber kaynaklarına yansıyan bilgilerde ise Rum polisinin Pazartesi akşamı almış olduğu bilgide firarinin önceki akşam Begias bölgesinde kiralamış olduğu turistik bir yerde olduğu ve bu doğrultuda dün düzenlenen operasyonla yanında ulunan Kıbrıslı Türk biri ile birlikte tutuklandığı belirtildi. Ayrıca Gümüş ve yanındaki şahsın üzerinde bir miktar esrar
Ve sahte evraklar bulunduğu açıklandı. 
Öte yandan Gümüş’ün iadesi için Türk makamlarının girişim başlatacağı kaydedildi. 

Yılmaz Gümüş kimdir?
2003 yılında Londra’da kıskançlık nedeniyle kız arkadaşının kaldığı apartmanı ateşe veren ve üç kişinin ölümüne neden olan Yılmaz Gümüş, yargılanarak 2005 yılında İngiltere’de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edilmişti. Gümüş’ün isteği üzerine Türkiye’ye iadesi yapılmıştı. Gümüş, 2015 yılında cezaevinden izinli çıktığı bir sırada Tır dorsesine gizlenerek KKTC’ye kaçmıştı. Polis, aldığı bir ihbar üzerine 1 Mayıs 2018 tarihinde Gümüş’ü Girne’de tespit ederek tutuklamıştı. Soruşturma amaçlı polis gözetiminde tutulan Gümüş, 8 Mayıs tarihinde kontrol için götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nden firar etmişti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473