banner564

Faizin yarısı devletten

İktisatbank, Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destek Programı kapsamında ilk kredileri vermeye başladı

Faizin yarısı devletten
banner598
İktisatbank, KOBİ Geliştirme Merkezi’nin (KOBİGEM) yürüttüğü, Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı “IV’üncü Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destek Programı” kapsamında ilk kredileri vermeye başladı.
İlk kredi, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Dentaş’ın da katılımıyla gerçekleşti.
2014 yılı Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından  KKTC’ye Hibe Yardımları Protokolü ekinde yer alan reel sektör projelerinden “Esnafa ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destekli Kredi Programı” kapsamında, işletmelere 60.000 TL’ye kadar finansal destek sağlayacak olan kredinin yüzde 50 faiz gideri devlet tarafından karşılanacak.
Kredilerin kullandırılmaya başlanmasının ardından konu ile ilgili açıklama yapan İktisatbank Genel Müdürü Ahmet Melih Karavelioğlu, son yıllarda yaşanan küresel ekonomik krizin küçük esnaf ve orta ölçekli işletmelere büyük zarar verdiğini belirterek, onların kısa ve orta vadede finansman ihtiyacını karşılayacak böylesi bir protokole imza koymaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 
2011 yılından itibaren de devlet destekli verilen esnaf kredilerini en fazla kullandıran banka olduklarını ifade eden Karavelioğlu, banka olarak yerel ekonominin desteklenmesi için yürürlüğe konulan tüm programlara katılarak ülke kalkınmasına azami olarak katkıda bulunmaya çalıştıklarını, bu kapsamda KOBİ yatırım ve yarım kalmış otellerin turizime kazandırılması için verilen turizm teşvik kredilerini de sağlamaya devam ettiklerini söyledi. 
Mal ve hizmet alımı, işletme ile ilgili tadilat, enerji verimliliğine dönük yatırım, demirbaş, makine ve teçhizat alımları için, 60.000 TL’ye kadar verilecek olan kredi 36 ay vadeli, %0.5 faizli ve arzu edilirse 3 aya kadar ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Destek programından; tarım ve sanayi dışında kalan sektörlerde faaliyet gösteren, yıllık cirosu 1 milyon TL’nin altında olan esnaf yararlandırılacaktır. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 09:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rehend
Rehend - 3 yıl Önce

Yabancılaşmanın iz düşümü... Kendinden yoksunluğun yaşayan hâli belki de.

Xoşyar be kek Mûnîr...

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473