banner564

Fare yuvası oldu

Atıl durumdaki Kumyalı Turizm Oteli çürümeye terk edildi

Fare yuvası oldu
banner598

 Sonuç CEVİZCİ

Kuzey Kıbrıs’taki turistik tesislerin yeterince yerli istihdam yapmamasından şikayet eden KKTC yetkilileri, diğer yandan Karpaz sahinindeki Kumyalı Turizm Uygulama Oteli’nin çürümeye terk edilmesini görmezden geliyor.
   Diyalog’a konuşan Kumyalı Muhtar Yaşar Demir “Bu kadar güzel konumdaki bir tesis yıllardır atıl durumdadır. Hiç kimse ilgilenmiyor, bir çare üretmiyor” dedi.
   Tesisin fare yuvası haline geldiğini, kapı ve pencerelerinin talan edildiğini belirten muhtar Demir yetkililere seslenerek “Burasını bir an önce turizm eğitimine kazandırın” dedi.
   Demir şöyle dedi: 
   “Turizm uygulama oteli fare, güvercin, pire yuvası acınacak halde. Limanın ağzına 10 metrelik tekne giremiyor, tekneler kuma oturuyor. Lojmanlar var 10 yıldan fazladır boş, çürüdü tamir edilmiyor. Güzelyurt’tan gelen genç öğretmenler var burada kalabilirler tamir edilse. Hükümetin lojmanı tamir edecek parası yok. Meslek lisesi kapansın İlkokul Mehmetçiğe taşınsın bunu konuşur vekiller. Bölgemizde 15 kişi öldü yollarda bir kamera konulamadı. Gençliğe arsa verildi. Yerini bilmeyen gençler var, parsellenmedi. Bazı arsalar Emirname içerisinde olduğu için gençliğe verilmiyor.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474