banner564

Felaket gecesi

Turunçla-Ulukışla kavşağında meydana gelen feci trafik kazasında Haşim Girgin ile Aysun ve Yahya Amasyalı çifti hayatını kaybetti, 13 yaşındaki Hasan ve 18 yaşındaki İlayda Amasyalı ağır yaralandı

Felaket gecesi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK-Onur ULAĞ

Kuzey Kıbrıs, dün akşam saatlerinde Turunçlu-Ulukışla Kavşağında meydana gelen feci kazada ikisi aynı aileden 3 kişinin ölüm haberi ile yasa boğuldu. TGK 952 plakalı ticari taksi ile HF 388 plakalı salon aracın çarpıştığı kazada 42 yaşındaki Yahya Amasyalı, 40 yaşındaki eşi Aysın Amasyalı ile 30 yaşındaki Haşim Girgin yaşamını yitirdi, 13 yaşındaki Hasan Amasyalı ve 18 yaşındaki İlayda Amasyalı ise ağır yaralandı.
Kazanın, Mormenekşe Spor Kulübünde futbolcu olan evli ve bir çocuk babası Haşim Girgin’in bir anlık dikkatsizlik neticesinde karşı şeride geçmesi ve normal yolunda seyreden Yahya Amasyalı yönetimindeki ticari araçla yüz yüze çarpışması sonucu meydana geldiği belirtildi.  Yüreklere ateş düşüren olayda iki ferdini kaybeden Amasyalı ailesinin Çayönü Köyünden Lefkoşa’ya dünürcülüğe gittiği öğrenildi…

Yüz yüze çarpıştılar
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre dün akşam saat 19.30 sıralarında yönetimindeki HF 388 plakalı aracı ile Lefkoşa’dan Gazimağusa istikametine seyreden Haşim Girgin, bir anlık dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjü aşarak karşı şeride geçti. Karşı şeride geçen araç o esnada normal yolunda seyreden Yahya Amasyalı yönetimindeki TGK 952 plakalı araç ile yüz yüze çarpıştı. Anayolun savaş alanına döndüğü kaza sonucu, ticari taksi sürücüsü Yahya Amasyalı, araçta yolcu olarak bulunan eşi Aysun Amasyalı ve HF 388 plakalı aracın sürücüsü Haşim Girgin, olay yerinde can verdi. TGK 952 plakalı araçta yolcu olarak bulunan13 yaşındaki Hasan Amasyalı ve 18 yaşındaki İlayda Amasyalı ise olay yerine çağrılan ambulansla yaralı vaziyette Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının ağır olduğu ve müşahede altında tutulduğu öğrenildi.
Kazadan sonra hurdaya dönen araçta sıkışan Yahya Amasyalı, Aysun Amasyalı ile Haşim Girgin’in cansız bedeni itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda çıkarılabildi.
Yakınları kaza yerine koştu
Üzücü olayın duyulmasının ardından, Amasyalı ailesi ve Haşim Girgin’in yakınları olay yerine akın etti. Gördükleri karşısında büyük şok yaşayan acılı ailelerin feryatları yürek dağladı. Öte yandan kazada yaralanan 13 yaşındaki Hasan Amasyalı, hastanede yapılan tetkiklerin ardından beyin kanaması, vücudun çeşitli yerlerinde iç kanama teşhisi ile çocuk yoğun bakım servisinde müşahede altına alınırken, İlayda’nın ise dalağında yırtılma teşhisi ile genel yoğun bakım servisine kaldırıldığı bildirildi.
Dünürcülüğe gidiyolardı
Feci kazada hayatını kaybeden Yahya Amasyalı’nın ticari taksi sürücüsü olduğu ve dün akşam ailesi ile beraber bir tanıdıklarının kız isteme merasimine katılmak için yola çıktıkları öğrenildi. Çayönü Köyünde ikamet ettikleri belirtilen Amasyalı ailesinin iki ferdinin hayatını kaybetmesi tüm sevenlerini hüzne boğdu…
Mormenekşe yasta 
Mormenekşe Spor Kulübü futbol takımı oyuncularından Haşim Girgin’in ise evli ve bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Girgin’in Arslanköy’de ikamet ettiği ve evine çok az bir mesafe kala kazanın meydana geldiği kaydedildi. Öte yandan Girgin’in Mormenekşe takımında birlikte oynadığı takım arkadaşları, ailesi ve dostları hastaneye akın etti. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474