banner564

Film olur

56 yaşında avukat olmak için Girne’deki üniversiteye kayıt olan Adnan Uçan,19 ve 20 yaşındaki 2 kız öğrenciye cinsel organını gösterdiği iddiasıyla tutuklandı

Film olur
banner598

 Suna ERDEN

   ‘Okumanın yaşı yok” diyerek 56 yaşında Girne’deki bir üniversitede Hukuk Fakültesi’ne kayıt olan Adnan Uçan, daha ikinci yılı tamamlamadan mahkemenin huzuruna ‘zanlı’ olarak çıkarıldı. Uçan, yaşları 19 ve 20 olan üniversite öğrencisi 2 kıza ‘açık giyindikleri’ gerekçesiyle cinsel tacizde bulunma ve cinsel organını gösterme iddiasıyla tutuklandı. 
   İddiaya göre zanlı Uçan; Karaoğlanoğlu’ndaki kız yurdunun yakınlarında çalılıkların arasına gizlenip kızları gözetledi, daha sonra açık giyindikleri için üniversiteli iki kıza sözlü cinsel tacizde bulundu, ardından ise cinsel organını göstererek müstehcen teşhir suçu işledi. Tacize maruz kaldıkları öne sürülen yaşları 19 ile 20 arasında olan iki kız anında polise haber verdi. Kızların yaptığı şikâyet üzerine gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
   Hakkında soruşturma amaçlı 3 gün tutukluluk talep edilen zanlı, “Böyle bir suçu işlemem. Kızlardan biri benden 600 TL almıştı ancak geri vermedi. Oraya gittim ona ‘paramı vermezse toplum içinde seni rezil ederim’ dedim” iddiasında bulundu. 

Sokak ortasında taciz iddiası
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, tutukluluk duruşmasında şu iddiaları aktardı: “Zanlı Uçan, 14 Nisan 2018 tarihinde saat 16.00 sıralarında Karaoğlanoğlu Bölgesi, Çalışkan Sokak üzerinde 19 ile 20 yaşlarında olan üniversite öğrencisi iki kıza, ‘Kızlar açık saçık giyiniyorsunuz. Benim orgazm olmam lazım, yardımcı olur musunuz? Sizin için mahsuru yoksa tabi…” sözleriyle cinsel tacizde bulundu.  Zanlı sözlü fiilinin ardından fermuarını açarak kızlara cinsel organını gösterdi. Bu sırada kızlar olay yerinden kaçarak polise haber verdi. Zanlı olay yerine giden polisleri görünce kaçmaya çalıştı ancak yapamayacağını anlayarak yere yatıp teslim oldu.”
Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, tutuklanan Uçan’ın ifade verdiğini, suçlamaları reddettiğini, alınan ifadenin araştırılacağını ve olay yeriyle ilgili kamera görüntülerinin inceleneceğini kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Para iddiası
Mahkemede söz hakkı verilen zanlı ise “Hukuk öğrencisiyim. Böyle bir suçu işlemem. Kızlardan biri benden 600 TL almıştı ancak geri vermedi. Oraya gittim ona ‘paramı vermezse toplum içinde seni rezil ederim’ dedim. Ayrıca polisi görünce kaçmadım, yere yattım çünkü uyumak istiyordum” iddialarında bulundu.
Aktarılan iddiaların ardından Yargıç Mesut Mesutoğlu, özellikle ‘Cinsel saldırı’ suçlarının Girne Bölgesinde yaygınlaştığını ve giderek artış gösterdiğine dikkati çekti. Mesutoğlu, bölgede incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek, zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474