banner564

Gafil avlandılar

Güvercinlik kavşağında pusuya yatan narkotik, Hüseyin Atatüre ile Savaş Kadı’yı, uyuşturucu alışverişi yaparken suçüstü yakaladı

Gafil avlandılar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde Güvercinlik kavşağı yakınlarında uyuşturucu alış verişi yapılacağını ihbar alan Gazimağusa Narkotik Şube Polisi, önceki gün olay yerine giderek pusuda beklemeye başladı. Bir süre sonra olay yerine gelen Hüseyin Atatüre ile Savaş Kadı suçüstü tespit edilerek tutuklandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek 10 Aralık 2014 tarihinde Güvercinlik kavşağına giderek pusu görevine başladıklarını söyledi. Zanlıların araçlarıyla birlikte  saat 16.00 sıralarında olay yerine geldiklerini ve zanlı 1 Hüseyin Atatüre’nin araçtan inerek Güvercinlik yol kavşağının yaklaşık 300 metre yakınındaki ağaçların altından içerisinde 300 gram “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan poşeti aldığı sırada tutuklandığını aktaran Özdesoy, zanlı 2 Savaş Kadı’nın ise Zanlı 1’ i olay yerine indirip ilerden dönüş yapıp tekrar zanlı 1’i almak için olay yerine geldiği esnada alıkonularak tutuklandığını bildirdi.

Alınacak ifadeler var
Soruşturmanın yeni başladığını anlatan Özdesoy, alınacak olan ifadelerin olduğunu, ayrıca uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin analiz için Devlet Kimya Laboratuvarına ve maddenin içerisinde bulunduğu poşetin ise parmak izi incelemesine gönderildiğini ifade eden Özdesoy, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı.
Talebe itiraz olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473