banner564

Gardiyanlar huzursuz

Salih Kayalı, terfi konusunda 1 buçuk yıldır adım atılmadığını ve birçok meslektaşının mağdur olduğunu belirtti

Gardiyanlar huzursuz
banner598

Melin DOBRAN

Gardiyanlar Birliği Başkanı Salih Kayalı, terfi konusunda halen bir adım atılmadığını bu durumunda cezaevinde çalışan meslektaşlarını mağdur ettiğini söyledi.
Cezaevinde çalışan personel için terfi konusunu sürekli gündeme getirdiklerini belirten Başkan Kayalı, yaklaşık 1 buçuk sene geçmesine rağmen konuyla ilgili bir gelişme olmadığını söyledi. Uzun bir süre önce İçişleri Bakanlığı’na yazı yazdıklarını dile getiren Kayalı, cevap alamadıkları için bu konunun yılan hikâyesine döndüğünü belirtti. Kayalı, merkezi cezaevinde çalışan tüm personelin bu konu yüzünden mağdur olduğunu söyledi.

“Terfi konusu mahkemelik”
Gardiyanlar Birliği Başkanı Salih Kayalı, “Bu terfi konusunu yaklaşık 1 buçuk sene önce yine gündeme getirdik. Bu iş artık yılan hikâyesine döndü. Defalarca toplantı yapılmasına rağmen, çözüm bulunamadı. Diğer kamu kurumlarında, 25 yıl çalışan arkadaşlarımız, 1. Dereceden emekliye çıkıyor. Emekli olduktan sonra cezaevi çalışanları hariç, diğer arkadaşlarımız bizden daha çok kazanç sağlıyor. Sendikalar ve bakanlık arasında yapılan toplantılardan ne yazık ki herhangi bir sonuç çıkmadı” ifadelerini kullandı.

“Yaklaşık 180 çalışan mağdur” 
Kayalı konuşmasının devamında şunları aktardı, “Cezaevinde çalışan ve terfi bekleyen yaklaşık 180 personel bu konu yüzünden mağdur oldu. Terfi için münhal ilan edildi. Başvurular yapıldı. Cebimizde kâğıtlarımız var. Bu kâğıtlar bize 2016 yılının Mart ayında verildi. Bir personel durum belirsiz olduğu için mahkemeye başvurdu ve ara emri alındı. Konu şu an mahkemeliktir. Mahkemeye başvuran personel ise haklıydı. Herkes bu konunun artık belli olmasını istiyor. Yetkililere bulunduğumuz görüşme talebine halen yanıt gelmedi. O tarihten beridir bekliyoruz. Kamudaki en zor mesleklerden birini icra ediyoruz buna rağmen en geride olan biziz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473