banner564

GAÜ’den anlamlı katkı

300’e yakın öğrenci, Milli Arşiv’in yeniden tasnifini yaptı

GAÜ’den anlamlı katkı
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) Milli Arşiv Dairesi’ndeki malzemelerin yeniden tasnif edilerek, sağlıklı arşiv sistemi oluşturulmasına katkı yaptığı çalışma tamamlandı.
GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 4 yıl süren ve 300’e yakın öğrencinin görev aldığı çalışmada eski binadaki arşiv malzemeleri tasnif edilmek üzere yeni binaya aktarıldı; mikrofilm, harita ve diğer önemli malzemeler yeniden tasnif edilerek sağlıklı bir arşiv sistemi oluşturuldu.
GAÜ Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Zeki Akçam, Cumhurbaşkanlığı Millî Arşiv Dairesi’ne ait verilerin yeni binaya taşınması, taşınan belgelerin dosyalanması ile sayısal ortama aktarılması çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Akçam, aktarma çalışmalarının GAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Bilgisayar Öğretmenliği Bölümleri öğrencileriyle topluma hizmet dersi kapsamında yürütüldüğünü belirtti.
GAÜ’nün Millî Arşiv ile 60 ve 100 saat arasında değişen staj programları yaptığına işaret eden Akçam, “Bu sayede öğrencilerimiz hem arşivi hem de arşivciliği öğrenmektedir. Bu hizmetleri neticesinde kendilerine staj belgesi takdim edilmektedir. Bu projemiz de devam etmektedir” dedi.
KKTC’ye ait ilk “resmî sözlü kültür arşivi” kurma çalışmalarına başladıklarını belirten Akçam, 2004 yılından beri yapılan monografi çalışmalarının ilk tasniflerini tamamladıklarını ve yaklaşık olarak iki yıl boyunca sürecek olan çalışmalar neticesinde 7000 dakikayı aşan bu arşivi araştırmacıların hizmetine açacaklarını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473