banner564

Gazimağusa Anadolu’ya aktı

Belediye tarafından ilk kez düzenlenen Eko Gün’e katılım yüzleri güldürdü

Gazimağusa Anadolu’ya aktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Belediyesi tarafından dün Anadolu Mahallesinde ilk kez düzenlenen Eko-Gün’e kent sakinlerinin ilgisi büyük oldu.
Eko Gün’de kurulan stantlarda, sıkma, gözleme, börek gibi hamur işleri yapıldı, el işleri sergilendi, dünden bugüne ışık tutan birçok eski alet görücüye çıktı.
Havanın da serin olmasını fırsat bilerek Eko Gün’e akın eden Gazimağusa halkı keyifli saatler geçirdi. Özellikle çocuklar kurulan oyuncaklarda gönüllerince oynadı. Etkinlikte stant açan esnaf, satışların iyi olduğunu halkın ilgisinden dolayı hem yüzlerinin hem de ceplerinin güldüğünü söyledi.
Belediyeden verilen bilgiye göre, festivalin açılışına, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Dursun Oğuz, Ersan Saner ve Fikri Ataoğlu, bazı belediye başkanları ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in açılış konuşması ve halk dansları gösterileri ile başlayan festivalde, çeşitli yöresel yemek stantları ve şark köşesinin de bulunduğu yöresel yemek çadırı Anadolu’nun çeşitli bölgelerine ait farklı lezzetler sundu. Çocuklar için oyun alanının da hazırlandığı festivalde, antika eşya standı da kuruldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474