banner564

Geçen yıldan kötü

Gazimağusa esnafı, işlerin durgunluğundan yakınıyor ve çarşıyı canlandıracak önlemlerin alınmasını bekliyor

Geçen yıldan kötü
banner598
 Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’ nın en işlek bölgesi olarak bilinen Salamis yolu üzerindeki mağazalar, yılbaşı öncesinde beklenen hareketliliği yaşayamıyor.
   Diyalog muhabirine konuşan mağaza işletmecileri işlerin durgunluğundan yakınıyor ve yetkililerin çarşıyı canlandıracak önlemler almasını bekliyor. 
   Geçmiş yıllarda, yılbaşı yaklaşırken işlerin canladığını ve iyi satış yaptıklarını belirten mağaza yetkilileri, bu yılki durgunluğun, ekonomik krizden kaynaklandığına dikkat çekiyor.

Bari 13’üncü maaşlar ödensin

   Hükümetin biran önce 13’üncü maaşları ödemesini isteyen Gazimağusa esnafı, bunun yapılması halinde satışların canlanacağını düşünüyor.
   Gazimağusa enafının Diyalog’a aktardığı görüşler şöyle:

Ne dediler?

Tancan Asım (Brand İsland): 
   Yılbaşı yakınlaştığı için işlerde çok az bir canlanma vardır ancak genel olarak işlerimiz durgundur. Ekonomik krize ilaveten dövizin yükselmesinden dolayı insanlarda alım gücünün azaldığını düşünmekteyim. Geçen yıla kadar satışlarımız gayet iyiydi. Ancak son bir yıldır gerçekten satışlar çok düşük.

Feray Akdel (Bertollini Ayakkabı Mağazası): 
   Satışlarımız oldukça durgundur. Yılbaşı dolayısı ile mağazaya girenlerin sayısında az da olsa bir artış var ama bu yetersizdir. Aalışveriş yapan müşterilerimiz genelde kredi kartı ile ödeme yapıyorlar. Nakit ödeme yapan neredeyse yok. Ben işlerin kötü olmasını vatandaşın alım gücünün oldukça azalmasına bağlıyorum.

Besime Plevne(Scarlett Giyim Mağazası): 
   Satışlarımızın durumu ne çok kötü, ne de çok iyi durumdadır. Son günlerde yılbaşı nedeniyle işlerimizde küçük bir artış gözlemlemekteyim, ama bulunduğumuz bölgenin canlılığına göre kıyas Sahabet yapacak olursam beklediğimin çok altında satış yapmaktayım. Genel olarak aybaşlarında bir canlılık söz konusu, ay ortalarına yaklaştıkça işlerde de düşüş yaşanıyor.

Sanem Kanısoy(Access Giyim Mağazası):  
   İşler oldukça kötü, hatta geçen yıllara kıyasla berbat, insanlarımızın alım gücü oldukça düştü. Bence dövizin yükselmesi, aynı bölgeye bir çok yeni mağaza açılması işlerimizi olumsuz yönde etkiledi. Yılbaşı dolayısıyla az da olsa bir canlanma vardır. Zaten genellikle insanlar ancak özel günlerde alışveriş yapmaya gelir ve bizim işlerimiz de o dönemlerde biraz iyi olur. Ama bölgenin canlılığına kıyas yaparsam işler gerçekten berbat.

Hüseyin Zeki ( Shoe For Me): 
   Bizim işlerimiz genel olarak iyidir, bunu da uygun fiyatlarımıza ve kalitemize bağlıyorum, ama yılbaşı için beklediğimiz canlılığı ne yazık ki göremedik. Bunun nedeni ise 13’üncü maaşların henüz ödenmemesidir.. Geçen yıl yılbaşında daha fazla canlılık vardı. İşlerimiz genel olarak iyi ancak günden güne de azalma söz konusudur. insanlarımızın alım gücü her geçen gün biraz daha düşüyor ama en başında da söylediğim gibi biz  kaliteyi üstün tutup uygun fiyata satış yaptığımız için işlerimiz genel olarak iyidir.

Yalçın Yolcu(Ema Butik): 
   Satışlarımız durgundur. Eskiden mağazamızı neredeyse müşterilerimizle birlike açıyorduk. Şimdi ise öğlene kadar siftah yapamadığımız günler oluyor. Her yılbaşı dönemi bir önceki yılbaşı dönemini aratıyor.Genel olarak alım gücünde düşüş vardır. Çarşıyı canlandıracak önlemler alınmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2013, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473