banner564

Uzun ince bir yol

Henüz herhangi bir konuda tam anlamıyla uzlaşıya varılmadığını belirten Anastasiadis, alınması gereken mesafeden söz etti

Uzun ince bir yol
banner598
 Rum Toplumu Lideri Nikos Anastasiadis, müzakerelerde bazı ilerlemeler olmakla birlikte henüz herhangi bir konuda tam anlamıyla uzlaşıya varılmadığını söyledi.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptığı son görüşmeyi değerlendiren Anastasiadis, öüzakerelerin Aralık ayında devam edeceğini, ancak Noel hazırlıklarına ve dış gezilere de zaman ayıracağını belirtti.
   Anastasiadis, Paris, Atina ve Ukrayna’yı ziyaret edecek, ayrıca adaya gelecek olan  ABD, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanları’nı ağırlayacak.
   Politis gazetesi: “İlerleme Var Ancak Çalışmak Gerek – Liderlerin Dört Saatlik Görüşmesinde Yönetim ve Vatandaşlık” başlıkları altında verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis’in dün gerçekleştirdikleri görüşmede, mülkiyete nazaran “daha kolay” olan konularda bazı ilerlemeler sağlandığını iddia etti.
   Gazete, liderlerin son dört saatlik görüşmesinde “yönetim, yasama yetkisi ve federal hükümetin başkanlık sistemi konularının ele alındığını belirtirken, AB’nin dört temel özgürlüğünün Kıbrıslı Türklerin iki kesimlilik konusundaki endişeleri çerçevesinde dengelenmesi konusunun da görüşüldüğünü aktardı.
   Liderlerin yarın yeniden bir araya geleceklerini ve mülkiyet konusunu görüşmelerinin beklendiğini belirten gazete, ayrıca Aralık ayının programının da bu görüşmede ele alınmasının beklendiğini vurguladı.
   Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, görüşme sonrasında Rum Başkanlık Sarayı’na dönüşünde yaptığı açıklamada, görüşmenin “uzun ve yapıcı bir görüşme olduğunu ancak daha alınması gereken yol bulunduğunu” söyledi.
   Anastasiadis, “mülkiyet konusunun ele alınmadığını, şu an için müzakere aşamasında bulunulduğunu ve herhangi bir şeyde tamamen uzlaşıya varılmadığını” belirtti.
   Anastasidis: “İlerleme kaydediliyor ancak daha almamız gereken mesafenin olduğunu yinelemek isterim” şeklinde konuştu.

Aralık ayı programının sorulması üzerine ise Anastasiadis, “çok yoğun bir programının ve Noel yortusunun da olduğunu” vurguladı ve “konuların tamamını bitirmek ve geriden neyin kaldığını, nasıl ilerleyeceğimizi görmek için bu yoğun tempoda devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473