banner564

Gelişim belgelendi

LAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Pakistan Engineering Council tarafından yapılan denetim sonrasında akredite edildi

Gelişim belgelendi
banner598
 Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, Pakistan Engineering Council tarafından yapılan denetim sonrasında akredite edildi.  Ayni ziyaret esnasında, daha önceden akreditasyon süreçlerini tamamlamış olan Bilgisayar Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümleri’nin akreditasyon süreleri ise uzatıldı.
   11-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında üniversitede gerçekleşen ziyaret programında İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından heyete genel bir sunum yapılarak, bölümün misyonu, vizyonu, öğrenci sayısı, program içerikleri, eğitim amaçları gibi konularda detaylı bilgiler aktarıldı.
  Program kapsamında İnşaat Mühendisliği öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencilerle görüşen heyet, LAÜ Mühendislik Laboratuvarlarını da yerinde inceledi. LAÜ’nün Mühendislik laboratuvarlarının son teknolojik cihazlarla donanımlı bir altyapıya sahip olduğunu, dolayısıyla üniversitenin sektöre mesleki yeterlilik seviyesi yüksek mezunlar verdiğini ifade eden heyet, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün akreditasyon onayını verdi.

“LAÜ’de yaşanan gelişmeler takdir edici”
   Üniversitenin farklı birimlerini de ziyaret eden heyet yetkilileri, üniversiteyi önceki yıllarda da ziyaret ettiklerini ve LAÜ’nün özellikle son üç yıl içerisinde Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’in yönetiminde yaşamış olduğu değişim ve gelişim süreçlerine tanık olduklarını ifade ettiler.   LAÜ’de yaşanan hızlı gelişim sürecinin takdir edici olduğunu ve üniversitenin altyapı ve akademik kaliteye yaptığı yatırımların son derece memnuniyet verici olduğunu belirttiler.   
    PEC heyetinin ziyareti ve akreditasyon süreci ile ilgili görüşlerini dile getiren İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri Emre Kaya ile Arslan Bilal konuyla ilgili şunları söyledi:
Kaya: İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün ‘PEC’ tarafından akredite edilmesi büyük başarı
   Kaya, PEC’in 30 yıldan beridir Pakistan’da birçok  alanda kaliteli eğitimin alınması için uğraş veren değerli bir kurum olduğunu ve LAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün  bu akreditasyona layık görülmesinin  bölüm öğrencileri olarak kendilerini gururlandırdığını dile getirdi. 

Bilal: PEC heyetinde aktif görev aldım 
   Pakistanlı bir öğrenci olarak PEC heyetinin ziyaretinde aktif görev aldığını belirten Bilal, böylesi bir akreditasyon sürecinde LAÜ öğrencisi olarak yer almanın kendisi için çok önemli bir tecrübe olduğunu ifade ederek LAÜ yönetimine bu fırsatı kendilerine sunduğu için teşekkür etti. Bölüm akademisyenleri eşliğinde yoğun çalışmalar sonucunda ortaya konulan başarının bölüm öğrencileri olarak kendilerini onurlandırdığını ve akademik yeterlilik olarak da bu akreditasyonun tüm öğrencilere avantaj sağlayacağına inancının tam olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473