banner564

Gerçek aktör Kıbrıslılardır

32. Gün’e konuşan Siber, bölgedeki senaryoları geçersiz kılacak, barışı ve çözümü gerçekleştirecek olanın adadaki Türkler ve Rumlar olacağını söyledi:

Gerçek aktör Kıbrıslılardır
banner598
CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı ve Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye’de 360 TV’de yayınlanan 32. Gün isimli programa konuk olarak değerlendirmelerde bulundu.
Siber, bölgedeki senaryoları geçersiz kılacak, barışı ve çözümü gerçekleştirecek olanın Kıbrıslı Türkler ve Rumlar olacağını söyledi ve “gerçek aktörler Kıbrıslılardır” dedi.
Uluslararası topluma Rum lidere masaya dönmesi konusunda baskı yapması çağrısında bulunan Siber, Kıbrıslı Türklerin varlığını sürdürmesi için verdiği mücadele ile dünyanın bir parçası olmayı hak ettiğini söyledi.
“2015 çözüm yılı olabilir mi, Syriza’nın başa gelmesi umutları artırdı mı, Nisan ayındaki seçimler müzakere masasında nasıl etki yapacak, tek sorun Barbaros gemisi mi” gibi sorularını yanıtlayan Siber, Kıbrıslı Türklerin haklı davasını dünyaya anlatmak için aday olduğunu vurguladı.
Değişen siyasi koşulların 2015’te çözümü getireceğine dair düşüncesi sorulan Siber, Kıbrıs sorununun yarım asırlık belki de dünyanın en uzun süren sorunlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Siber, Kıbrıs’ın kuzeyinde izolasyon ve ambargo olduğunu, direkt uçuş ve ticaret yapılamadığını ve cennet gibi ülkede turist olmadığını dile getirdi. Bunların dezavantaj olduğunu vurgulayan Siber, dışla futbol maçları dahi yapılamadığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474