banner564

‘Geri dön’ baskısı

CTP Girne milletvekili Abbas Sınay partisinden istifa etti

‘Geri dön’ baskısı
banner598
Çiğdem AYDIN
   Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne milletvekili Abbas Sınay, dün partisinden istifa etti. Sınay’ın, istifa dilekçesini Meclis Başkanlığı’na sunduğu bildirildi.
   Meclis Başkanlığı, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yazmazken, çok sayıda CTP milletvekilinin dün Abbas Sınay ile temasa geçerek, istifayı geri alması yönünde girişimde bulunduğu bildirildi.
   Diyalog’a konuşan bir kaynak, Abbas Sınay’ın son zamanlarda parti ile iletişim konusunda rahatsızlık yaşadığını, birçok kez parti genel başkanına ulaşamadığını ve düşüncelerini aktarma şansı bulamadığını bildirdi.

İstifa ile ilgili iddialar
   Abbas Sınay, CTP içinde şok etkisi yaratan kararının ardından dün herhangi bir açıklama yapmadı. Sınay’ın, istifası ve gerekçeleri hakkında bugün kamuoyuna geniş bir açıklama yapması bekleniyor. 
   Öte yandan dün siyasi kulislere düşen iddialara göre Sınay, CTP’de mutsuz olduğu ve bakanlık talebinin yerine getirilmediği için istifa etti. Bir başka iddia ise Sınay’ın, Girne’de açılan ve hissedarı olduğu savunulan özel bir hastaneye devlet katkısı verilmediği için partisinden ayrılma kararı aldı.  

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474