banner564

Geride kalanlar  yanıyor

35 yıllık karısını boğarak öldürdükten sonra kendi yaşamına da son veren Hasan Yılmaz Karasalih, ailesini ve arkadaşlarını acıya boğdu

Geride kalanlar  yanıyor
banner598

 Onur ULAĞ

   Kıbrıs’ın pek alışık olmadığı bir aile faciası dün sabah Gönyeli’de yaşandı. Lefkoşa’nın tanınmış esnafı 63 yaşındaki Hasan Yılmaz Karasalih, 60 yaşındaki eşi Sevinç Karasalih’i iple boğarak öldürdükten sonra kendi kendine elektrik akımı vererek yaşamını sonlandırdı. Geride 2 evlat ve 3 torun bırakan Karasalih çiftinin beklenmedik bir zamanda hayata veda etmesi tüm aileyi acıya boğdu.
   Komşuları “İkisi de melek gibi insandı. Olanlara inanamadık” dedi.
   Elde edilen bilgilere göre olay dün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Gönyeli Edipler Sokak üzerindeki A 2 Blok Apartmanında meydana geldi. Hasan Yılmaz Karasalih, ailevi nedenler yüzünden tartıştığı 35 yıllık eşini yatağında boğarak öldürdü. Karasalih, cinayetin ardından yakınlarını arayarak, “Hakkınızı helal edin, çocuklar size emanet” dedikten sonra telefonu kapattı. Karasalih, bu telefon görüşmesinden sonra kendisine elektrik akımı vererek yaşamını sonlandırdı. Tesisat ve elektrik işleri ile uğraşan Karasalih, sigortanın atmasını önlemek için tedbir aldı. Böylelikle kendisine elektrik akımı verdiği sırada sigorta atmadı ve Karasalih’in yaşamı sonlandı.

Çok geç kalındı
Karasalih’in telefon konuşmasından şüphelen oğlu ve kardeşi Gönyeli’deki adrese gitti. Kapıyı uzun süre çalan oğlu ile kardeşi, açan olmayınca merdiven dayayarak evin yan camından içeri girdi. Oğlu ile kardeşi, Sevinç Karasalih’in cansız bedeni yatak odasında, Hasan Yılmaz Karasalih cesedini ise mutfakta buldu. 

Kıb-Tek çağrıldı
Durum sağlık ekipleri ile polise bildirilirken, ekipler kısa sürede olay yerine intikal etti. Adli Polis Müdürü Zafer Zaifer, Lefkoşa Adli Şube ve Çöş Ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Polis, Kıb-Tek teknisyenlerini de olay yerine çağırdı. Teknisyenler, Karasalih’in kendisine elektrik akımı vermek için kurduğu düzeneği etkisiz hale getirdi ve polise konuyla ilgili bilgi verdi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından çiftin cesedi Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çiftin cesedine otopsi yapılırken, ölüm nedenleri açıklandı.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, otopsi neticesinde; Sevinç Karasalih'in "bağla boğma sonucu gelişen havasız kalma" Hasan Yılmaz Karasalih'in ise "vücudundan elektrik akımı geçmesi sonucu" öldüğü tespit edildi.

Herkes şoka girdi

Biri kız, biri erkek iki çocukları olan çiftin çevresinde sevilen kişiler olduğu belirtildi. Spor Dairesi’nden emekli olan Karasalih, su tesisatçılığı ve elektrik işleri yaparken, eşi ise ev hanımıydı. Yaşanan aile faciası çiftin yakınlarını yasa boğarken, yaşanan olay karşısında şoka giren komşuları ise “İkisi de çok iyi insanlardı. Çok iyi komşularımızdı” dedi. 
    Komşuları, “Polisi görünce bir şeyler olduğunu anladık. Yoksa ne bir kavga sesi ne de başka bir şey duymadık” dedi.
   İki çocukları, üç torunları olan çiftin cenazesinin bugün İsmail Safa Cami’nde kılınacak olan öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473