banner564

Giden canlara saygı duruşu

KTÖS, tüm ülkeyi üzen kazayla ilgili acının paylaşılması ve duyarlılığın artırılması için okullarda etkinlik organize etti

Giden canlara  saygı duruşu
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Girne- Değirmenlik dağ yolunda meydana gelen 2’si öğrenci 3 kişinin yaşamını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kazayla ilgili acının paylaşılması, duyarlılığın artırılması için dün; ilkokul, okul öncesi ve özel eğitim okullarında etkinlik organize etti. 
Bu kapsamda, saat 09.00’da çalan zille tüm öğrenciler bir yerde toplandı. Hayatını kaybedenler ve hastanede yaşam mücadelesi veren abileri ve ablaları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler, trafik kazaları konusunda öğretmenlerinin, okul müdürlerinin yaptığı konuşmayı dinledi.
Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’ndaki törene KTÖS Yürütme Kurulu da katıldı. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil basına, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Yıldırım Tosun ise çocuklara hitaben kısa bir konuşma yaptı.
Elcil, “öğrenci taşımacılığı”, “saat uygulaması”, “yollardaki alt yapı eksikliği ve “ağır vasıta sürücülerinin denetimiyle” ilgili konularda değerlendirmede bulundu.
Ziyamet İlkokulu’na 1967 model otobüsle öğrenci taşındığını, buna karşın taşımacılık hizmetine gerek olmayan bazı yerlere “birilerine para kazandırmak” için servis konduğunu savunan Elcil, kasım ayının sonuna gelindiğini ancak hâlâ okul otobüsü şoförleriyle Milli Eğitim Bakanlığı arasında sözleşme imzalanmadığını kaydetti. 

Sendikal Platform grev yapacak 
Öte yandan Sendikal Platform bugün ülke genelinde eylem ve grev yapacağını bildirdi. Sendikal Platform içinde yer alan sendikalar bu çerçevede saat 11.00’de Başbakanlık önünde toplanacak. 
Sendikal Platform adına yazılı açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, eylemlere; halkı, sendika üyelerini, sivil toplum örgütlerini, velileri ve öğrencileri de katılmaya çağırdı. 
Gökçebel, dün yaşanan trafik kazası olayını “katliam” olarak niteleyerek, bu olayın ülke insanına verilen değeri ortaya koyduğunu kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473