banner564

Girişimcilik Zirvesi gerçekleşti

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliği ile düzenlenen “3. Girişimcilik Zirvesi”, ekonomik sivil toplum örgütleri ile ilgili bakanlıklar ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

 Girişimcilik Zirvesi gerçekleşti
banner598
“Kıbrıs’ta Girişimcilikte Farkındalık Yaratmak” temasıyla düzenlenen zirve, KTTO Konferans Salonu’nda KTTO Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Toros ile TEB KKTC Ülke Müdürü Tevfik Bülent Şatıroğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.
KTTO’dan yapılan açıklamaya göre, Girişimcilik Zirvesi’nin KTTO için özel bir unsur olduğuna vurgu yaparak sözlerine başlayan KTTO Başkanı Fikri Toros, genç dimağları bu etkinlikte görmenin bunun en güzel göstergesi olduğunu belirtti ve genç girişimci adayları ile başarılı girişimcileri KTTO’da ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti.
“Girişimcilik her şeyden önce dünyanın farkında olmaktır; bir algılama ve bunu doğru değerlendirme durumudur” diyen Toros, girişimciliğin hayatın her alanıyla alakalı olduğunun, yenilik ve inovasyon içerdiğinin altını çizerek, “Girişimciliğin özünde kimsenin göremediğini görmek, kimsenin yapamadığını yapmak ve kimsenin başaramadığını başarmak vardır” dedi.
Toros’un ardından söz alan Türk Ekonomi Bankası (TEB) KKTC Ülke Müdürü Tevfik Bülent Şatıroğlu, dünya genelinde son yıllarda girişimciliğin öneminin arttığını kaydederek, sürdürülebilir kalkınmanın, inovasyona dayalı ekonominin gelişmesine ve nitelikli girişimciliğin çoğalmasına bağlı olduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473