banner564

Girne’de ve Gazimağusa’da törenler düzenlendi

Kabotaj Bayramı, Girne’de ve Gazimağusa’da kutlandı

Girne’de ve Gazimağusa’da törenler düzenlendi
banner598
 “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” dün Girne’de ve Gazimağusa’da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Girne’de saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda yer alan törende, anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiir okundu.
Törene, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, KTBK Komutanlığı’nı temsilen Merkez Komutanı Piyade Albay Ali Koyuncu, GKK’yı temsilen Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Yarbay Şevket Üntaç Ekim, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, UBP Girne Milletvekili Kutlu Evren, bazı siyasi parti, dernek, okul, kurum kuruluşların temsilcileriyle askeri erkân katıldı.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Gazimağusa’da Zafer Anıtı önünde yer alan tören de saat 09.00’da başladı.
Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Gazimağusa Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’ndan Deniz Üsteğmen Ayhan Kaymak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla tamamlandı.

Gündüz mesaj yayınladı
Öte yandan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı kutladı.
Gündüz gün dolayısıyla yayınladığı mesajda, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığın ilan edilmiş olması münasebetiyle, 1 Temmuz’un 89 yıldır Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473