banner564

Girne’de yakalandı

Türkiye’de cinayetten 16 yıl hapis yatan Adnan Gül’ün ‘Büyük soygun’ planıyla adaya geldiğini öğrenen polis operasyon düzenledi

Girne’de yakalandı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Türkiye’de cinayet suçundan 16 yıl hapis yatan Adnan Gül’ün, Kuzey Kıbrıs’ta büyük bir soygun yapmayı planladığı ortaya çıktı.
Ülkeye turist vizesi ile giriş yapan zanlının Gazimağusa’da bir kuyumcuyu soymayı planladığı, bu amaçla silah temin etmeye çalıştığı belirtildi.
Aldığı ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, zanlıyı önceki gece Girne’de kıskıvrak yakaladı.
Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada söz hakkı verilen zanlı tüm suçlamaları reddetti.

Silah bulmaya çalıştı
Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktardı. 
Saydağ, zanlının 29 ile 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Gazimağusa’da faaliyet gösteren bir iş yerini soymayı planladığını belirtti.
Polis, zanlının işyeri sahibini takip etmek amacı ile araç, soygunu yapmak için ise silah temin etmeye çalıştığını söyledi. 
Aldıkları ihbar doğrultusunda harekete geçtiklerini ve önceki gece saat 23.00’te Girne’de operasyon düzenlediklerini kaydeden polis, zanlının yakalandığını ifade etti.
Saydağ, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek, mahkemeden süre talep etti.

Zanlı: Cinayetten 16 yıl yattım
Yargıç Hazan Aksun’un söz vermesi üzerine konuşan zanlı, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Zanlı “İşlemediğim bir suç için içerde yatmak istemiyorum. Türkiye’de cinayetten 16 yıl paşa paşa paşa yattım ama bu suçlamayı reddediyorum. Aleyhimde tek bir delil bile yok, ben Türkiye’ye geri dönüş için bilet almıştım, beni serbest bırakın” diyerek kendini savundu.
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazan Aksun, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474