banner564

“Girne’nin ihtiyacı imar planı”

CTP Genel Sekreteri Erhürman, “Emirnameler yasak yapılara yasallık kazandırmak için kullanılıyor” dedi

“Girne’nin ihtiyacı imar planı”
banner598
İbrahim DİRAN
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Tufan Erhürman, CTP Girne İlçe Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi’nin değiştirilmesiyle ilgili girişimler hakkında parti görüşlerini aktardı.
Erhürman, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi’nde yapılmak istenen değişiklikle kaçak bir yapıya yasallık kazandırılmanın amaçlandığını belirterek, Girne’nin keşmekeş yaratan emirnamelere değil, imar planının bir an önce hazırlanmasına ihtiyacı olduğunu vurguladı. 
Erhürman, “idarenin Girne 2. Bölge içerisinde bulunan bir yapı için ‘Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi’nde değişiklik yapmak istediğini tahmin ettiklerini” söyledi ve böylesi bir girişimin hukuka aykırı olduğunu ifade etti.
Girne’de İyi İdare Yasası gereğince konu hakkında dün halka açık danışma toplantısı yapılacağını basında yer alan ilandan öğrenildiğini kaydeden Erhürman, toplantının danışma toplantısı olmasına rağmen katılacaklara emirnamede neyin değiştirileceği konusunda bilgi verilmediğini söyledi. Erhürman, halkın toplantıya gelmeden önce kendisine ne danışılacağını bilmesinin işin doğası gereği olduğunu kaydetti.
Tufan Erhürman, CTP’nin görüşünün net olduğunu, sorunlara çözüm bulmanın yolunun parçalı çözüm değil bütünlüklü çözüm olduğunu, bunun için de imar planı gerektiğini vurguladı.
Ciddi yatırımcıların öngörülebilir bir ortam aradığını kaydeden Erhürman, ciddi yatırımcıların öngörülemeyen bir yere yatırım yapmadığını, sürdürülebilir bir yapı yaratmak için imar planlarının tamamlanması gerektiğini söyledi.

Toplantı ertelendi
Öte yandan Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi hakkında dün Girne’de yapılacağı duyurulan toplantı, emirnamede öngörülen değişikliklerin duyurulmadığı yönünde gelen şikayetler üzerine ertelendi.
Şehir Planlama Dairesi Müdür Vekili Türkmen Yiğitcan, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi hakkında Girne Belediyesi Leymosun Kültür Evi’nde planlanan halka açık danışma toplantısını, katılımcıların şikayeti üzerine erteledi.
Girne 2’nci Bölge Emirname alanı Karşıyaka, Lapta, Alsancak, Malatya, İncesu, Yeşiltepe, Ilgaz, Karaoğlanoğlu, Erdemit, Karaman, Zeytinlik, Girne, Koğanköy, Karakum, Ozanköy, Beylerbeyi, Çatalköy, Arapköy, Beşparmak, Karaağaç, Esentepe, Bahçeli bölgesini kapsıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474