banner564

Başarı kutlandı

KKTC’nin dördüncü Cumhurbaşkanı seçilen Akıncı’ya dünyanın dört bir yanından mesaj gönderildi

Başarı kutlandı
banner598
KKTC’nin dördüncü Cumhurbaşkanı seçilen Akıncı’ya dünyanın dört bir yanından mesaj gönderildi ve görevinde başarı dilendi.
Akıncı’nın ofisinden verilen bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önceki gün gece tebrik mesajlarını Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği aracılığıyla Akıncı’ya yazılı olarak iletti. 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Mustafa Akıncı'yı kutladı.
Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda en fazla oyu alarak Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Akıncı'yı telefonla arayarak, tebriklerini sundu.

Davutoğlu telefonla da aradı
Açıklamada, Türkiye Başbakanı Davutoğlu’nun ayrıca dün sabah Akıncı’yı telefonla arayarak bizzat kutladığı da vurgulandı. 
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ana Muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanlarından Hikmet Çetin, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig, İngiliz Yüksek Komiseri Damian Roderick (Ric) Todd, AB Kıbrıs Türk Toplumu Yardım Masası Şefi Alessandra Viezzer, DISI Genel Başkanı Averof Neophytou ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adaylarından Kudret Özersay Akıncı’yı telefonla arayarak kutladı.
İran’ın Güney Lefkoşa'daki Büyükelçisi Reza Zabib, Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak kutladı. 

Özgürgün'den yazılı kutlama
Öte yandan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün de Akıncı’ya yazılı kutlama mesajı gönderdiği belirtildi.
Özgürgün, mesajında şunları kaydetti:
“Halkımızın hür iradesiyle seçilmiş olduğunuz Cumhurbaşkanlığı görevinizde başarılar diler, ülkemiz ve halkımız adına hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Ana muhalefet partisi olarak Cumhurbaşkanlığı görevinizde başarılı çalışmalarınızda katkı koymaya hazır olacağımızdan emin olmanızı isterim”

ABD de Mustafa Akıncı’yı kutladı 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’yı kutladı.
ABD, Akıncı’yı, Kıbrıs Türk lideri olarak seçilmesinden dolayı kutlarken, “Onunla birlikte çalışmayı heyecanla beklediğini vurguladı.
ABD Lefkoşa Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Akıncı’nın önceki günkü açıklamasındaki “Kıbrıs’ı yeniden birleştirmeye yönelik BM’nin yürüttüğü görüşmeleri ileriye götürmeye hazır olduğu” yönündeki söylemini memnuniyetle karşıladığı vurgulandı.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin “2015 yılı Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik önemli ve kalıcı bir ilerlemenin kaydedildiği bir yıl olabilir” yönündeki söyleminin hatırlatıldığı açıklamada, “Tüm tarafları yoğun ve sonuç odaklı bir şekilde 11 Şubat 2014 ortak açıklamasına bağlı olarak Kıbrıs BM Özel Temsilcisi Espen Barth Eide ile yakınen çalışmaları için teşvik ederiz” denildi.

AB sonuçtan memnun
Avrupa Birliği Komisyonu, KKTC'de önceki gün yapılan ve bağımsız aday Mustafa Akıncı'nın kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimini memnuniyetle karşıladı.
AB Komisyonu Sözcüsü Natasha Bertaud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Komisyon seçim sonuçlarını memnuniyetle karşılıyor" dedi.

Bertaud, "Umarız Kıbrıslı Türklerin yeni lideri Mustafa Akıncı ve (Rum lider) Anastasiadis mümkün olan en kısa sürede uzun geçmişi bulunan Kıbrıs sorununa adil ve yaşayabilir kapsamlı çözüm bulunması hedefiyle görüşmeleri yeniden başlatır" ifadesini kullandı.


HDP’den tam destek
HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'ya gönderdikleri kutlama mesajında, "Kuzey Kıbrıs seçimlerinde barışa ve özgürlüğe dönük mesajlarının, Türkiye'de de karşılık bulabilmesi için HDP olarak güçlü bir destek sunacaklarını" bildirdi.


Mücahit Komutanları Derneği 
Akıncı’yı tebrik etti

Mücahit Komutanları Derneği, Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak olan Mustafa Akıncı’yı milli dava ve görüşmelerde hakları koruyan bir çizgide olacağı düşüncesiyle tebrik edip görevinde başarılar diledi. 
Mücahit Komutanlar Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş’in yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde halkın büyük bir olgunluk içerisinde hiçbir olaya neden olmadan her iki turda da kendi adayları için çalışmaları ve oy vermelerinin takdir ve övgüye değer olduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474