banner564

“Gönüllü birer  rehber olun”

Ataoğlu, Londra’dan gelen gençlerle görüşmesinde İngiltere’ye döndüklerinde ülkelerini anlatmalarını istedi

“Gönüllü birer  rehber olun”
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlığın daveti üzerine İngiltere’den gelen Kıbrıs Türk Gençlik Birliği heyeti kabul etti.

Yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği yetkilileriyle Londra temasları esnasında 2018 Kasım ayında bir araya gelen Ataoğlu, o görüşmede gençlerin ülke kültürünü unutmamaları açısından ülkemize gelmeleri için davette bulunmuştu.
Bakan Ataoğlu gençlere “vatanınıza hoş geldiniz” dedi ve onlarla ayrı ayrı sohbet etti.
İngiltere’de yaşayan 300 bini aşkın Kıbrıslı Türk olduğunu ifade eden Ataoğlu, küçük toplumların her zaman kenetlenerek ayakta durduğunu, bu nedenle İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler ile var olan gönül bağının daha da güçlenmesi için çalıştıklarını belirtti.
Kuzey Kıbrıs’ın, Güney’e oranla doğal güzellikleri, tarihi yapıtları, sahilleri ve otelleri bakımından daha iyi durumda olduğunu söyleyen Ataoğlu, gençlerin ülkelerine sahip çıkmalarını ve İngiltere’ye döndüklerinde birer rehber gibi ülkelerini anlatmalarını istedi.

Horozoğlu: Birçok projemiz var
Kabulde konuşan Dernek Başkanı Nafiya Horozoğlu ise, derneğin kurulmasının ardından ilk görüşmeyi Bakan Ataoğlu ile gerçekleştirdiklerini söyledi ve Londra’da yaşayan gençlerin bir çatı altında toplanması ve KKTC ile bağlarını güçlendirme yönünde Ataoğlu’nun kendilerine destek verdiğini kaydetti.
Kıbrıs Türk Gençlik Birliği olarak yapacak birçok projeleri olduğunu da belirten Horozoğlu, Bakanlık ile işbirliği içerisinde çalışma arzusunda olduklarını kaydetti ve kendilerine sunulan bu fırsat için teşekkür etti.

Ataoğlu, sergi açtı
Öte yandan Türkiye’den gelen 5 akademisyen sanatçının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 50 eserden oluşan “Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi”, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açıldı.
Ağaç baskı, metal gravür, serigrafi, teknikleri kullanılarak üretilen eserlerin sergileneceği sergi, 24 Nisan Çarşamba gününe kadar hafta içi 10.00-12.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Bakanlık açıklamasına göre, YDÜ İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılışına Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra, YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel, Lübnan Fransız Üniversitesi Rektörü Mohammad Sadik, Kurucu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tümer Garip, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar ve davetli misafirler katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473