banner564

Ameliyatlar sonuç vermedi

Eğlence mekanında güvenlik görevlisi olan Mustafa Hannihak’ın ciddi şekilde darp ettiği Semir Yolcu görme kaybı yaşıyor

Ameliyatlar sonuç vermedi
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 4 Nisan tarihinde bir eğlence mekanı önünde yaşanan kavgada ciddi şekilde darp edilen Semir Yolcu’nun görme kaybı ile karşı karşıya olduğu belirtildi. 
Çıkan kavgada sağ gözüne darbe alan Yolcu’nun üç kez ameliyat olduğu, görme kaybı yaşadığı ve Türkiye’de Dünya Göz Hastanesi’ne sevk edildiği kaydedildi.
Olayla ilgili tutuklu bulunan mekânın güvenlik görevlisi Mustafa Hannihak ile 17 yaşındaki E.Ö. dün yeniden mahkemeye çıkarılırken, güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, içeriğini açıkladı.
Polis, görüntülerde zanlı Hannihak’ın dörtten fazla kez Yolcu’nun sağ gözüne yumruk attığının görüldüğünü söyledi.

Görme kaybı yaşıyor
Soruşturmayı yapan polis, 4 Nisan tarihinde 04.00 sıralarında Girne’de faaliyet gösteren bir eğlence mekânında güvenlik görevlisi olan Mustafa Hannihak’ın valelerle tartıştığı gerekçesiyle Semir Yolcu’nun yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine yumruk atıp, ciddi şekilde darp ettiğini söyledi. 
Polis, o esnada mekân önünde duran 17 yaşındaki E.Ö.’nün üstünde taşıdığı 50 santim uzunluğundaki demir cop ile Yolcu’ya vurmak suretiyle ciddi şekilde darp ettiğini açıkladı.
Polis, Yolcu’nun darp sonucu sağ gözünden yaralandığını, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldığını belirterek, göz hastalıkları servisinde müşahede altına alındığını ifade etti. Polis, Semir Yolcu’nun 3 kez ameliyat geçirdiğini, görme kaybı yaşadığını, Türkiye’deki Dünya Göz Hastanesi’ne sevk edildiğini ifade etti. Polis, ayrıca kalıcı hasar kalıp kalmadığının daha sonra anlaşılacağını ancak gözün sinirlerinde ciddi şekilde hasar meydana geldiğini söyledi.

Sağ gözüne 4 kez vurdu
Polis, olayla ilgili güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerini, görüntülerde zanlı Hannihak’ın 4 ten fazla Yolcu’nun gözüne yumruk attığının görüldüğünü, E.Ö.’nün de demir cop salladığını söyledi.
Polis, Yolcu’ndan önceki gün ifade aldıklarını, Mustafa olarak bildiği şahsın kendisini darp ettiğini söylediğini de aktardı.
Polis, zanlı Hannihak’ın 2017 yılında benzer suçtan dolayı yargılanıp 5 yıl sulh ve sükûneti koruyacağına dair 5 bin TL kefalet senedi imzaladığını ifade etti. Polis, zanlı E.Ö.’nün ise sabıkası olmadığını söyledi. 
Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmalarını talep etti.

Sabıkası vardı, cezaevine gitti
Mahkeme, benzer suçtan sabıkası olan ve teminat altında bulunduğu bir esnada yeniden suç işleyen zanlı Hannihak’ın tutuklu yargılanmasına ve bir ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.
Mahkeme, zanlı E.Ö.’nün ise iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474