banner564

Alpay Denizgil serbest bırakıldı

Cezaevinde ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan üç zanlıdan Muharrem Ünal ve Hüseyin Özvurulmuş teminata bağlandı

Alpay Denizgil serbest bırakıldı
banner598
Cezaevinde ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan üç zanlıdan Muharrem Ünal ve Hüseyin Özvurulmuş ileride yargılanmak üzere teminat talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Cezaevi çalışanı diğer zanlı Alpay Denizgil’e ise dava okunup serbest bırakıldığı öğrenildi. Denizgil aleyhine uyuşturucu madde suçundan değil, cezaevine yasak madde sokmak suçundan dava getirildi. Polis, Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde görevli gardiyan tarafından detektör köpeği eşliğinde koğuşlarda yapılan aramada D koğuşunda Ahmet Çelebiye ait ayakkabı içerisinde bulunan 422 miligram ağırlığında 13 adet paket halinde olan hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma yapıldığını söyledi. Polis, bulunan uyuşturucu madde ile ilgili yapılan soruşturmada uyuşturucu maddenin cezaevinde tutuklu bulunan Süleyman Bulut tarafından, Çelebiye paketleyip satması için verildiğini tespit ettiklerini kaydetti. Polis, ayrıca uyuşturucu maddenin cezaevine yine tutuklu bulunan Ali Tarak aracılığı ile sokulduğunun tespit edildiğini belirtti. 

Uyuşturucu döner içerisinde içeriye sokulmuş… 
Polis, Ali Tarak’ın cezaevinden Muharrem Ünal’ı arayarak 2 paket mal ayarlamasını söylediğini, Kudret Çelebi’nin ise Hüseyin Özvurulmuş’u aradığını, Muharrem Ünal’ın ismini ve telefonunu vererek ondan iki paket mal alacağını söylediğini açıkladı. Polis, Hüseyin Özvurulmuş’un Çelebi’nin talebi üzerine Muharrem Ünal’ı aradığını, buluştuklarını ve Ünal’dan 200 TL karşılığında bir paket uyuşturucu aldığını söyledi. Polis, Özvurulmuş’un Ünal’dan aldığı uyuşturucu maddeyi 5 Mayıs’ta dönerin içerisine yerleştirdiğini, sanayi bölgesinde zanlı Alpay Denizgil ile buluşup döneri Kudret Çelebiye vermesini istediğini, Denizgil’in aldığı döneri cezaevine soktuğunu söyledi.  

Yurtdışına çıkışları yasak
Polis, üç zanlının yanı sıra cezaevinde mesele ile ilgili 5 mahkûmun daha olduğunu belirtti. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme zanlı Özvurulmuş’un 5 bin, zanlı Ünal’ın ise bin 500 TL nakit teminat yatırması, Özkavruşmuş için bir kefilin 100 bin, Ünal için ise bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474