banner564

Gözler Ankara’da

Ucuz yolcu taşımacılığı yapan Ryanair, Larnaka ile Türkiye arasında uçuş izni istiyor

Gözler Ankara’da
banner598
   Cyprus Airways uçuşlarının durması sonrasında, yabancı havayolu şirketlertinin yeni taleplerde bulundukları bildirildi.
   Fileleftheros gazetesine göre; ucuz uçuşlarla isim yapan İrlanda merkezli Ryaniar şirketi, Larnaka ile Türkiye ve İsrail arasında uçuş izni için harekete geçti.
   Gazete, Ryanair Satış Müdürü Kenny Jacobs’un, Kıbrıs Hava Yolları’nın kapanmasının ardından harekete geçerek, İsrail, Türkiye ve belki Ortadoğu’nun bir kısmına açılma istediğinden söz ettiğini aktardı.
   Gazete açıklamanın art niyet mi olduğu yoksa bilgisizlikten mi kaynaklandığı konusunda şaşkınlık yarattığını ve sürpriz olduğunu belirtti.
   Habere göre Jacobs, İrlanda’nın önemli gazetelerinden “The Irish Times”a yaptığı açıklamada, Ryanair’in Güney Kıbrıs’tan İsrail, Türkiye ve belki Ortadoğu’nun bir kısmı gibi bölgelere açılma amacıyla kendisine hava operatör sertifikası (AOC) vermesi için Güney Kıbrıs’a baskı yapmayı planladığını söyledi. Gazete haberinde “Kıbrıs-Türkiye arasında uçuşlara” değinilmesinin ciddi soru işaretleri yarattığına dikkat çekti.
   Gazeteye yaptığı geniş açıklamada, İrlandalı şirketin AOC elde etmek için Güney Kıbrıs’taki faaliyetlerini yoğunlaştıracağını söyleyen Jacobs, (Güney Kıbrıs) AOC’nin İsrail, Türkiye ve belki Ortadoğu’nun bir kısmı gibi bölgede yeni piyasalar açacağını ifade etti.
   Haberinde Ryanair’in Rum Sivil Havacılık Dairesi’ne ilgili lisans için başvuru yaptığını da anımsatan gazete, başvuruda birçok eksiklik olduğunu ve bir gelişme kaydedilmediğini belirtti.

425 bin koltukluk kayıp

   Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde turizmde zararların olmaması için Kıbrıs Hava Yolları’nın kapanmasının ardından Güney Kıbrıs’ın dış dünya ile bağlantısında ortaya çıkan boşluğun doldurulması gerektiğine işaret etti.
   Edindiği bilgilere göre Kıbrıs Hava Yolları’nın kapanmasının ardından 425 bin koltukluk kayıp yaşandığını kaydeden gazete, bunardan 101 bininin kış sezonu, 324 bininin de yaz sezonuyla ilgili olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474