banner564

Güçlü işbirliği

Ertuğruloğlu ile görüşen Akdağ, Kıbrıs'ta büyük bir kalkınma potansiyeli olduğunu belirtti ve izlenecek yolu da söyledi

Güçlü işbirliği
banner598
TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdağ, KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilerin özellikle ekonomik iş birliği ve kalkınma programının yürütülmesiyle ilgili vazifenin kendisine verildiğini öğrenince mutlu olduğunu söyledi.
Kıbrıs'ta büyük bir kalkınma potansiyeli olduğunu belirten Akdağ, Türkiye'den getirilen su, getirilecek elektrik, yapılan yol ve yapılacak hastanenin önemli adımlar olduğunu ifade etti.
KKTC'yi geliştireceklerini vurgulayan Akdağ, bugüne kadar yapılan çalışmalarla da geliştirdiklerine işaret etti.
Akdağ, şöyle devam etti:
"Uluslararası hukuktan gelen garantörlük hakkımız ve sorumluluğumuz var. Bunu elbette yerine getireceğiz. Bunu Rum tarafının da Rumlarla kim hareket ediyorsa hepsinin bilmesi lazım. Yanlış bir şeye heveslenmesinler. Akıllarının köşesinden bile geçmesin. Hem ada olarak Kıbrıs hem de Kıbrıs'ın etrafındaki deniz sahası oradaki iki toplumun hakkıdır. Biz bunu kesinlikle Rumların tek taraflı olarak sahiplenmesine müsaade edemeyiz. Politik duruşumuz bu. Ekonomik olarak da çok kısa zamanda büyük mesafeler alacağız. Çok güzel işleri birlikte gerçekleştireceğiz. Önemli olan Kıbrıs Türk halkının mutlu, huzurlu ve refah içerisinde yaşamasıdır. Türkiye var oldukça da bu Allah'ın izniyle de böyle devam edecektir."

Ertuğruloğlu: Yeni bir sayfa açılacak
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da Rum tarafında cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını, aynı şekilde KKTC'de parlamento seçimlerinin gündeme geldiğini söyledi. Yakın bir zamanda seçime gideceklerini belirten Ertuğruloğlu, bu seçim süreçlerinin sonrasında artık Kıbrıs'ta yeni bir sayfa açılacağını dile getirdi.
Ertuğruloğlu, "Rum devletinin, bizi bunca yıldır ambargolar altında yıpratan, ezdiren ve kendine mahkum kılmaya çalışan politikasından Kıbrıs Türkü'nün kurtarılması gerekir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 11:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

Sn R.Akdağ,Türkiye'nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığı sonsuza kadar devam edecektir ve asla bir daha pazarlık konusu yapılmayacaktır açıklamasını NET olarak sizden veya sn CB R.T.Erdoğan'dan duymadığımız sürece Kıbrıs Türk halkının endişeleri bitmeyecektir

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474