banner564

Gülerek gitti

Lefke’deki tarlasında 2 bin 933 kök hintkeneviri yetiştiren Halil Fellahoğlu 6 yıl hapse mahkûm edildi

Gülerek gitti
banner598

 Suna ERDEN
Lefke’de geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen operasyonda ele geçirilen 3 bin köke yakın hintkeneviri bitkisi ile Bir kilo hasat edilmiş hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili yargılanan Hakan Fellahoğlu hakkındaki davada dün karar açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Melek Esandağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyetin huzurunda yargılanan sanık 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
Kararda uyuşturucu maddenin miktarı etkili oldu. Sanık hakkında verilen kararda öncelikle olgulara değinildi. 
Aktarılan olgularda sanık Halil Fellahoğlu’nun Lefke Mezarlık yolunda kaldığı karavanda mahkeme emri ile arama yapıldığı, 30 gram hintkeneviri, Bir adet tabanca, iki adet şarjör ve 14 adet canlı mermi bulunduğu ve sonrasında sanığın gösterimi ile yine kullanımındaki ambar şeklindeki binada da Bir kilo hintkeneviri ele geçirildiği belirtildi.
Akabinde sanığın karavanının tellerle çevrilmiş bölümünde yapılan aramada ise 33 kök boyları 15 ile 40 cm arasında değişen hintkeneviri bitkisi, yine aynı alanının batıya bakan bölümünde toplam 2 bin 900 kök boyları 10 ile 150 cm arasında değişen hintkeneviri bitkisi bulunduğu ifade edilirken, sanığın tutuklanarak hakkında soruşturma yapıldığı belirtildi. 

Toplum sağlığını tehlikeye attı
Sanık hakkın verilen kararı okuyan başkan Esendağlı, ele geçirilen uyuşturucu maddenin miktarının külliyatlı oluşuna dikkat çekti. Uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığını belirten Esendağlı,  bu tür suçları işleyenlere hapis dışında başka bir ceza verilemeyeceğini söyledi. Başkan Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçları kabul edip adaletin erken tecelli bulmasına katkı koymasını lehine hafifletici unsur olarak değerlendirseler de bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
Başkan Melek Esendağlı, toplum sağlığını ve toplumu ciddi tehdit altına aldığına değinerek sanığı heyet olarak suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 6 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474