banner564

Gullurikya satış rekoru kırdı

Kozanköy’de düzenlenen pastelli ve geleneksel ev ürünleri festivaline ilginin yoğun olması esnafın yüzünü güldürdü

Gullurikya satış  rekoru kırdı
banner598
Melin DOBRAN
   Kozanköy’de dün yapılan 1. Kozanköy Pastelli ve Geleneksel Ev Ürünleri Festivali’ne halkın ilgisi yoğun oldu. Festival, Teralılar Dayanışma Derneği, Lapta Belediyesi ve Lapta Muhtarlığı işbirliğince düzenlendi. Festivalde Kıbrıs’a özgü gullurikya, lokma, şamişi, pekmez, pilavuna, zeytinli, pastelli, üzüm sucuğu, köy hellimi, zivaniya ve macun çeşitleri satışa sunuldu. Hamur ve pekmezden yapılan gullurikya ise en çok satılan ürün oldu.  Köyde ilk kez yapılan bu festivalden dolayı hem esnaf hem de köylü mutlu olduğunu söyledi.

Esnaf ne dedi..??

Nejla Çelik: Festival için lokma ve şamişi hazırladık. Festivale yoğun katılım oldu ve güzel geçti. Köyde ilk kez böyle bir festival yapıldı. Yoğunluk öğleden sonra başladı. Çok şükür satışlarımız da iyi gitti. Festivale katılmaktan ve köyü canlı görmekten oldukça memnun kaldık.

Şerife Boransel: Festival için bizim yaptığımız pilavuna, zeytinli, bidda badadez, reçel ve zeytinyağını satışa sunduk. Satışlarımız fena değildi. Sıcaktan dolayı öğleye kadar biraz tenha geçti ama akşamüzerine doğru kalabalık olmaya başladı.

Şerif Kendir: Biz festival için pastelli, pekmez, ceviz macunu, karpuz macunu, turunç macunu ve taze nor hazırladık. Satışlarımız iyi gitti. En çok pastelli sattık. Festivale katıldığımız için mutluyuz. Katılımın yoğun olması da bizi sevindirdi.

Fatma Vurguncu: Festival için sıcak sıcak patatesli gözleme hazırladık. Gabbar turşusu ve perde tatlısını da satışa sunduk. Satışlarımız idare eder durumdadır. Kalabalık öğleden sonra başladı. Havanın sıcak olmasından dolayı halk genelde öğleden sonra geliyor.”

Kemal Öznacar: Festival için pastelli, pekmez, gullurikya, zeytin, zeytinyağı ve çilek satışa sunduk. Halkın kalabalığından ve ilgisinden memnunuz. Çok şükür satışlarımız da iyi gitti. Halkımız Kıbrıs’a özgü olan gullurikyayı çok seviyor. En çok gullurikya sattık. Köyde ilk kez festival yapıldı ve halk öğleden sonra gelmeye başladı.

Mahmut Tabur: Festival için pekmez, tarhana, zivaniya, hellim, çakıstes ve reçel gibi birçok ev yapımı ürünlerimizi hazırlayıp, satışa sunduk. Köyümüzde yapılan bu festivale katılım ve ilgi yoğun oldu. Halkımız Kıbrıs ürünlerini çok seviyor. Özellikle doğal ve ev yapımı olan ürünlerimiz rağbet görüyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474