banner564

Günedemde Kıbrıs’ta var

ABD Başkan Yardımcısı Bıden’dan kritik Türkiye’ye gidecek

Günedemde Kıbrıs’ta var
banner598
 ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerinde, Kıbrıs'ta uzlaşının sağlanmasının desteklenmesi ve diğer bölgesel konuları konuşacak.
Amerikalı üst düzey bir yetkili, Kıbrıs konusunda ABD olarak pozisyonlarının adada barış görüşmelerinin tekrar başlaması ve tüm tarafların provokatif eylemlerden kaçınması yönünde olduğunu söyledi.
Amerikalı üst düzey yetkililer, Biden'ın Erdoğan'dan özür dileyip dilemediğiyle ilgili olarak da "Biden ve Erdoğan'ın arasının düzeltilmesi gibi bir ihtiyaç yok. Zaten çok yakın ilişkileri var, zaten düzenli telefon görüşmeleri yaparak iletişim halindeler" dedi. 
Biden, Türkiye ziyaretinin son gününde de İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile buluşacak.

"İşbirliğimizi konuşacaklar"
AA muhabirinin Biden'ın Türkiye'deki görüşmelerinde ele alacağı konularla ilgili sorusu üzerine yetkili, Türkiye'nin IŞİD'e karşı koalisyonun aktif üyelerinden biri olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin zaten bazı üslere erişim sağladığını, Suriyeli muhaliflere eğitim ve ekipman programına ev sahipliği yaptığını, IŞİD'in petrol kaçakçılığını ve yabancı savaşçı akışını önlemede adımlar attığını hatırlattı. Yetkili, Biden, Davutoğlu ve Erdoğan'ın ABD ve Türkiye'nin bu konulardaki zaten var olan işbirliğini nasıl daha da derinleştirebileceklerini konuşacaklarını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473