banner564

Güneyde ‘adalet’ böyle!

Mormenekşe’deki Türk arazisinin satışından rüşvet yemekle suçlanan Rum yetkililere 3 ile 9 yıl arasında değişen hapislik cezası verildi

Güneyde ‘adalet’ böyle!
banner598
   Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin, önce bir işadamı, ardından da Rum Telekomünikasyon Dairesi’ne (CYTA) yasadışı şekilde satışıyla ilgili olarak, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan dava sonucunda suçlu bulunan kişilerin cezaları mahkeme tarafından açıklandı.
   Buna göre, DİKO eski Genel Sekreteri ve Rum Telekomünikasyon İdaresi (CYTA) eski Başkanı Stathis Kittis’e 8 yıl, CYTA Yönetim Kurulu Üyesi Haralambos Tsuris’e 3 yıl, CytaVision Müdürü Orestis Vasiliu’ya 9 yıl hapislik verildi.
    EPOET-OHO-SEK sendikası eski Genel Sekreteri Grigoris Surullas’a 6,5 yıl ve Komünist AKEL partisi yetkililerinden Venizelos Zanettos’a 3,5 yıl hapislik cezası verildi.
   Mahkeme ayrıca, sözkonusu şahıslara ait özel mülklerin satışına ve satıştan elde edilecek gelirin devletin kasasına aktarılmasına karar verdi.
   Rum mahkemesinin almış olduğu ağır hapislik kararı Güney kıbrıs’ta gündemin ilk sırasına yerleşti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474